Klaipėdiečiai cepelinus mėgsta labiau negu kauniečiai

Didžiausiais cepelinais Lietuvoje besigiriantiems kauniečiams pajūrio gyventojai nušluostė nosį - jie labiau mėgsta lietuviškus patiekalus negu kauniečiai.

Patys tikriausi lietuviškos virtuvės gerbėjai gyvena pajūryje - net 70 proc. klaipėdiečių kelis kartus per savaitę pasilepina jos patiekalais. Antroje vietoje atsidūrė kauniečiai (54 proc.), trečioje - Vilniaus gyventojai (51 proc.). Tai paaiškėjo Nacionalinės lietuviško maisto dienos proga apklausus restoranų „Čili kaimas“ lankytojus trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Didžiausius Lietuvos miestus bene labiausiai vienija cepelinai, nes būtent jie Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje yra mėgstamiausias lietuviškos virtuvės patiekalas. Antroje vietoje Kaune atsidūrė vėdarai, Vilniuje - bulviniai blynai, o Klaipėdoje - plokštainis. Tarp dažnai minimų buvo balandėliai, žemaičių blynai, kepsniai, lietiniai, sriubos - šaltibarščiai, grybienė, burokėlių. Keli apklausos dalyviai tarp mėgstamiausių lietuviškų patiekalų paminėjo šašlykus ir kibinus.

Anot respondentų, restoranų valgiaraštyje jie norėtų išvysti daugiau salotų, troškinių, lietinių, įvairesnį sriubų, kepsnių pasirinkimą. „Čili kaimo“ apklausoje dalyvavo 392 restoranų lankytojai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Be abejonės, lietuviai mėgsta bulvinius patiekalus, tačiau tikrai ne vien juos, nes lietuvių virtuvė - ne tik valgiai iš bulvių, - tyrimo rezultatus komentavo „Čili Holdings“ generalinis direktorius Dainius Kalina.

Anot jo, lietuvių pasirinkimas keičiasi. Kasmet parduodama vis daugiau salotų, sriubų, kepsnių. Ir vaikai, ir suaugę mėgsta lietinius su įvairiais įdarais, vis dažniau pageidauja jų.


Šiame straipsnyje: Cepelinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių