Klaipėdiečiai per akciją paaukojo maisto už 73 tūkst. litų

Savaitgalį 60 Lietuvos miestų vyko maisto banko akcija. Organizatorių teigimu, šį kartą skurstantiems buvo nupirkta ir paaukota maisto už rekordinę sumą.

Penktadienį ir šeštadienį 60 Lietuvos miestų ir miestelių didžiųjų tinklų prekybos centruose apsilankę pirkėjai nupirko ir paaukojo maisto skurdžiai gyvenantiems žmonėms už beveik 900 tūkst. Lt.

Klaipėdiečiai maisto produktų šį kartą paaukojo už 73 tūkst. Lt, 10 tūkst. Lt daugiau nei pernai rudenį.

Pavasarinė „Maisto banko" akcija vyko 24 Klaipėdos didžiuosiuose prekybos centruose. Ji organizuojama du kartus per metus.

Akcijos organizatorių teigimu, preliminariais duomenimis, šį kartą gyventojai paaukojo maisto už rekordinę sumą. Dosniausiai aukota Vilniuje, čia maisto skurstantiems vilniečiai nupirko už 218 tūkst. litų, Kaune – už 157 tūkst. litų, Klaipėdoje – už 73 tūkst. litų, Šiauliuose – už 37 tūkst. litų.

2012 m. spalio 19-20 Lietuvoje surengtos rudens „Maisto banko“ akcijos metu gyventojai Lietuvoje nepasiturintiems paaukojo arti 800 tūkst. Lt vertės maisto.  52 miestuose vykusios labdaringos akcijos metu surinkta apie 290 tūkst. vienetų ilgai negendančių maisto produktų.


Šiame straipsnyje: Maisto bankaslabdaraakcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių