Klaipėdiečiai abiturientai ignoruoja prancūzų kalbą

Klaipėdiečiai abiturientai laikosi tradicijų – ir šiemet daugiausia uostamiesčio dvyliktokų laikys lietuvių kalbos, anglų kalbos, matematikos ir istorijos valstybinius egzaminus.

„Toks abiturientų pasirinkimas nesikeičia jau kelerius metus. Suprantama, kad lietuvių kalbos egzaminas yra populiariausias, nes jis vienintelis – privalomas. Kiti populiarūs išlieka, nes jų reikia stojant į aukštąsias mokyklas. Kasmet tik šiek tiek vietomis apsikeičia, pavyzdžiui, biologija su fizika ar chemija“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vyriausioji specialistė Rūta Rimkuvienė.

Vienintelis privalomas egzaminas šiemet abiturientams bus kitoks nei ankstesniais metais. Jis bus lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas. Jį privalės laikyti visi – ir lietuvių, ir rusų mokyklų abiturientai, tik jie galės pasirinkti valstybinį ar mokyklinį jo lygį.

Valstybinių egzaminų iš viso yra 12, tačiau Klaipėdoje bus laikoma vienu mažiau, nes nė vienas abiturientas nepasirinko savo žinių pasitikrinti valstybiniame prancūzų kalbos egzamine.

Mokyklinių egzaminų pasirinkimas kur kas mažesnis nei valstybinių. Galima rinktis laikyti tik mokyklinius technologijų, rusų (gimtosios) kalbos ir menų egzaminus.

Mokyklinis menų egzaminas organizuojamas pirmą kartą. Jį pasirinkusieji abiturientai galės pasirinkti vieną iš šešių menų sričių, pavyzdžiui, muzika, dailė, fotografija, kurioje ir pademonstruos savo žinias.

Brandos atestatą norintys gauti abiturientai privalės išlaikyti bent du egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros pasirinktu lygiu ir vieną kurį nors kitą valstybinį arba mokyklinį egzaminą.

Dvyliktokai jau simboliškai įžengė į brandos egzaminų sesiją, nes šią savaitę jiems reikia laikyti lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos, kurios egzaminą pasirinko, įskaitas.

Lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos vyko pirmadienį ir antradienį, o abiturientų užsienio kalbos žinios bus tikrinamos šiandien ir rytoj.

Įskaitas dvyliktokai privalo išlaikyti, nes priešingu atveju jiems nebus leista laikyti egzaminų.

Brandos egzaminų sesija prasidės gegužės 18 dieną. Pirmasis išbandymas – mokyklinis menų (muzikos srities) egzaminas.

Pirmąjį valstybinį egzaminą abiturientai laikys gegužės 25 dieną – bus tikrinamos anglų kalbos žinios. „Valstybiniai užsienio kalbų egzaminai, kaip ir pernai, bus organizuojami šeštadieniais tam, kad neišsitęstų sesija“, - teigė R.Rimkuvienė.

Brandos egzaminų sesija baigsis birželio 19 dieną. Pabaigos akcentas – valstybinis informacinių technologijų egzaminas.

Šiemet Klaipėdoje brandos egzaminus laikys 2 tūkst. 646 kandidatai – bendrojo lavinimo bei profesinio mokymo įstaigų abiturientai ir anksčiau mokyklas baigę ir dabar savo brandos atestatus norintys pakoreguoti klaipėdiečiai.

Statistika

Klaipėdiečiai pasirinko laikyti šiuos egzaminus:

Valstybiniai

Lietuvių kalba ir literatūra – 1340

Anglų kalba – 1174

Matematika – 850

Istorija – 801

Biologija – 443

Geografija – 429

Fizika – 200

Chemija – 145

Informacinės technologijos – 101

Rusų kalba – 94

Vokiečių kalba – 34

Mokykliniai

Lietuvių kalba ir literatūra – 1239

Technologijos – 741

Menai (šešios sritys) – 164

Rusų (gimtoji) kalba – 81

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Dar ignoruoja rumunų, albanų, maori ir kai kurias kitas beprasmes mokymusi kalbas.

abiturente su trumpu sijonuku

abiturente su trumpu sijonuku portretas
varliu nevalgau, makaronus pati uzsikabinu

Renata 1-am komentrarui

Renata 1-am komentrarui portretas
nera pasauly tokios kalbos, kuri butu nereikalinga, todel nera beprasmiu kalbu ! niekada nezinome, kokios mums prireiks gyvenime
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių