Klaipėda prisijungs prie gatvės muzikos dienos

Gegužės 18 d., šeštadienį, kaip ir kasmet Klaipėdą kartu su visa Lietuva užtvindys muzikos garsai. Šiemet Klaipėda švęs jau 6-ąją Gatvės muzikos dieną.

Muzikanto ir aktoriaus Andriaus Mamontovo iniciatyva 2007 m. sostinėje prasidėjusi Gatvės muzikos diena kasmet įtraukia vis daugiau miestų ir miestelių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje į pozityvaus bei uždegančio muzikinio judėjimo šventę.

Tądien visi muzikantai ir kūrėjai – nesvarbu, ar tai būtų profesionalai , ar mėgėjai - plūsteli į miestų ir miestelių gatves, kiemus, skverus ir aikštes. Apsiginklavę gera nuotaika, muzika ir įvairiausiais instrumentais jie groja roką, klasiką, džiazą, avangardą, folklorą, muša Afrikos ritmus. Tai laisvos kūrybos, muzikantų ir visuomenės bendravimo šventė.

Tinklapyje www.gmd.lt jau gali drąsiai registruotis visų Lietuvos miestų gatvės muzikantai. Kaip ir visada, dėmesys ir pirmenybė bus skiriama akustiškai, be įgarsinimo atliekamai muzikai. Kita puoselėjama tradicija – tautų draugystė su Gruzija taip pat tęsiama, kaimynai žada, kad Tbilisio gatvėse muzika liesis taip pat būtent gegužės 18 dieną.

„Sunku patikėti, kad tai bus jau 7-oji Gatvės muzikos diena. Spontaniškai gimusi idėja ir laisvanoriškas žmonių dalyvavimas tampa gražia tradicija. Dar sunkiau patikėti, kad be didelio reklaminio triukšmo šis renginys dabar yra didžiausias muzikinis įvykis mūsų šalyje, nes GMD vyksta jau 60-yje Lietuvos miestų ir miestelių”, – sako Andrius Mamontovas, GMD įkūrėjas.


Šiame straipsnyje: Gatvės muzikos diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių