Klaipėda pradėjo ruoštis rinkimams į Seimą

Vis labiau artėjant Seimo rinkimams, jiems suskubo ruoštis ir uostamiesčio valdininkai. Jiems teks išspręsti nemažai problemų.

Pagrindinė savivaldybių Seimo rinkimuose pareiga – aprūpinti rinkimų apylinkes reikiamu inventoriumi, telefono, fakso ryšiu. Šiųmetė naujovė ta, jog rinkimų apylinkėse turi būti ir kompiuteris bei interneto ryšys.

„Didžioji dalis inventoriaus išliko nuo ankstesnių rinkimų, tad atnaujinti reikės labai nedaug. Šiuo metu dar renkame informacija, ko trūksta konkrečioms apylinkėms", - teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė, kuri yra paskirta, rinkimų organizavimo uostamiestyje darbo grupės vadove.

Klaipėdoje yra 55 rinkimų apylinkės, tačiau iki šiol neaišku, ar keturios iš jų išliks įprastose vietose. Dar nežinoma, ar rinkėjai galės ateiti balsuoti į „Sendvario“, „Vyturio“ pagrindines mokyklas, buvusias Vydūno vidurinės mokyklos patalpas Daržų gatvėje bei „Universa Via“ mokyklą Mažajame kaimelyje. Priežastis – vykstantys remonto darbai.

„Dar aiškinamės, ar pavyks suderinti remonto darbus su rinkimais, tačiau stengsimės, kad šių keturių apylinkių vieta nesikeistų“, - teigė K.Vintilaitė.

Šiųmečiame miesto biudžete Seimo rinkimams Klaipėdoje organizuoti numatyti 65 tūkst. litų. Didžioji jų dalis bus skirta sumokėti už stendų politinei reklamai prie rinkimų apylinkių įrengimą.

Ketvirtadienį bus atplėšti vokai su bendrovių pasiūlymais, už kiek jos pasiryžusios šiuos stendus įrengti. Jie turėtų būti pastatyti likus mėnesiui iki rinkimų, kurie vyks spalio 14 dieną.

Klaipėdoje suorganizuoti rinkimus, įskaičiuojant ir pakartotinius vienmandatėse apygardose, kainuos 641 tūkst. 312 litų. Tiesa, iš šių pinigų bus padengtos ir rinkimų išlaidos Palangoje bei Neringoje, nes Pajūrio vienmandatė rinkimų apygarda apima ne tik dalį uostamiesčio, bet ir šiuos du kurortus. Šias išlaidas, kurių didžioji dalis yra darbo užmokestis, padengs Vyriausioji rinkimų komisija.


Šiame straipsnyje: rinkimaiSeimo rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių