Kirgizų kelionė baigėsi Vilniuje

Trečiadienį vėlai vakare Vilniaus oro uosto išvykimo salėje pasieniečiai sulaikė keturis Kirgizijos piliečius, kurie tikėjosi be vizų nuskristi į Stokholmą.

Valstybės sienų apsaugos tarnyba pranešė, kad vakar Vilniuje sulaikė 29-erių, du 28-erių ir 24-erių metų vyrus, kurie į Lietuvą legaliai atvyko reisu iš Maskvos. Jų turėti Kirgizijos pasai ir Šengeno vizos pasieniečiams įtarimų nesukėlė, tačiau VSAT pareigūnai išsiaiškino, jog vyrai ketina vykti reisu į Stokholmą.

Informacija apie kirgizams išduotas vizas buvo patikrinta turimose duomenų bazėse. Nustatyta, kad užsieniečiai, prašydami vizų Lietuvos ambasadoje Almatoje, pateikė melagingą informaciją bei nurodė, jog galutinis jų kelionės tikslas yra Lietuva.
Pareigūnų paklausti, kodėl jiems tuoj pat prireikė vykti į Švediją, kirgizai ėmė tikinti, kad šioje valstybėje nusprendė nusipirkti automobilių.

Ne kartą susidūrę su tokiais „pirkėjais“ pasieniečiai keliautojus sulaikė. Naktį jie praleido Vilniaus oro uoste esančiose pasienio kontrolės punkto patalpose.
Nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę vykdantys VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai šiandien kirgizams ketina anuliuoti jų turimas Šengeno vizas bei įpareigoti užsieniečius išvykti iš Šengeno erdvės.


Šiame straipsnyje: oro uostasKirgizijanelegalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių