Kino biuras Vilniuje matomas kaip magnetas investicijoms

Siekiant skatinti filmų gamybą ir pritraukti investicijų, sostinėje rengiamasi kurti Vilniaus kino biurą (VKB). Jis turėtų užtikrinti, jog per metus užsieniečiai sostinėje filmuotų bent porą kino juostų.

Sostinės savivaldybė BNS pranešė, kad klausimą per tarybos posėdį dėl kino biuro steigimo ketinama svarstyti trečiadienį, o veiklą jis galėtų pradėti artimiausiu metu.

Pasak pranešimo, Vilnius galėtų būti pasirengęs prisistatyti kaip draugiškas kino gamybai miestas jau kitų metų vasarį vyksiančio tarptautinio Berlyno kino festivalio metu.

„Praktiškai visos pasaulio sostinės ir didesni miestai turi savo kino biurus ir pristatinėja savo miesto privalumus profesionaliems filmuotojams. Filmų biurų asociacija vienija apie 200 narių. Ryga savo kino biurą įsteigė prieš porą metų, kuris sėkmingai veikia, ir filmavimo projektai, kurie anksčiau būdavo įgyvendinami Vilniuje, dabar filmuojami Rygoje. VKB užduotis būtų skatinti filmų gamybą būtent Vilniuje, pritraukti investicijų į Lietuvos kino pramonę ir sudaryti palankiausias sąlygas filmų gamintojams rinktis būtent mūsų miestą“, - rašoma savivaldybės pranešime.

Tarp VKB tikslų - filmų gamybos skatinimas Vilniuje, informacijos teikimas ir viešinimas, tarpininkavimas tarp vietos institucijų ir filmų kūrėjų.

Biuras turėtų pasiekti, kad per vienerius metus Vilniuje būtų filmuojami bent du užsienio kūrėjų filmai, per trejus metus tikimasi teigiamą Vilniaus miesto įvaizdį tarp filmo kūrėjų.

Planuojamame kurti biure iš pradžių dirbtų vienas asmuo, o laikinasis jo vadovas būtų paskirtas savivaldybės tarybos posėdyje balsuojant. Vėliau VKB struktūrą sudarytų visuotinis dalininkų susirinkimas, stebėtojų taryba ir direktorius.

Pirmus metus savivaldybė Kino biuro veiklai skirtų 40 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių