„Kine po žvaigždėmis“ – kelionė iš Stebuklų šalies į Graikiją

Liepos 29–31 dienomis kino teatras „Pasaka“ ir kino gryname ore programa „Kinas po žvaigždėmis“ siūlo kelionę laiku ir neįtikėtinomis vietomis: ne tik grožėtis įstabia Graikijos sala, apsilankyti magiškoje Alisos šalyje, bet ir pasinerti į tikrais įvykiais paremtą istorinę dramą apie gyvenimą tarsi pragare.

Vienu dažniausių istorinių filmų motyvų pripažįstamas holokaustas, sukrėtęs visą pasaulį, nepaliko abejingo ir režisieriaus Vytauto Žalakevičiaus. Liepos 29-ąją, ketvirtadienį, programa „Apie laisvę. Lietuviškai” pakvies žiūrėti  režisieriaus filmą „Savaitgalis pragare“ (1987).

Paskutinės karo dienos. Vokiečiai traukiasi į Vakarus. Du kaliniai – rusas ir lietuvis, pabėga iš lagerio ir patenka į vokiečių stovyklą. Gelbėdami savo kailį, jie nusimeta rūbus. Likę nuogi, bėgliai ima vaidinti vokiečius. Tai jiems nesunkiai sekasi, nes lietuvis – buvęs vokiečių mokytojas, puikiai kalba vokiškai, rusas apsimeta, kad negali kalbėti. Jie sėkmingai įsilieja į vokiečių būrį. Tačiau netrukus pasirodo rusų kariai…

Lietuvių kino kritikas Saulius Macaitis portale lfc.lt rašė: „…V.Žalakevičius seniai aplenkė kad ir naujuosius panašios medžiagos lietuvių filmus „Getas“, „Dievų miškas“, nors ir ne visuomet pavykusia, bet kur kas raiškesne, koncentruotesne forma prabilęs apie netolerancijos amžinumą“.

Su žiūrovais prieš kino seansą bendraus filmo kūrybinės grupės nariai - operatorius Donatas Pečiūra ir kompozitorius Juozas Širvinskas, bei kino kritikė Gražina Arlickaitė.

Penktadienio, liepos 30-osios, vakarą „Kinas po žvaigždėmis“ siūlo praleisti skaičiuojant žvaigždes bei stebint magišką ir užburiančią „Alisos Stebuklų šalyje“ istoriją. Nuo pat 1865-ųjų metų „Alisa Stebuklų šalyje“ yra viena mėgstamiausių viso pasaulio vaikų pasakų, tačiau savyje ši istorija talpina kur kas daugiau.

Vienas kūrybingiausių ir lakiausia fantazija pasižyminčių režisierių – Tim Burton,  pristato savąją klasikinės Luiso Kerolio pasakos  ekranizaciją.

Stebuklų šalį filme ir nepaprastus jos gyventojus kūrė legendinis specialiųjų efektų meistras Ken Rolston ir „Sony Imageworks“. Derinant veiksmo scenas, animaciją ir kitas efektų technologijas, iš viso buvo sukurta net 2500 atskirų vizualiųjų efektų.

Šeštadienį. liepos 31-ąją, žiūrovai turės galimybę persikelti į mažą Egėjo jūros skalaujamą Graikijos salą. Režisierius Christos Georgiou antrajame savo vaidybiniame filme „Smulkus nusikaltimas“ traukia dėmesį  personažais ir jaukiu mažos salos, kurioje visi apie visus viską sužino, gyvenimu. Tai – mažas filmas iš mažos šalies apie smulkų nusikaltimą bent trumpam sujudinusį kartais kiek per nuobodžiai tekantį salos gyvenimą.

Kiekvieną ketvirtadienio, penktadienio, šeštadienio vakarą „Kinas po žvaigždėmis“ kviečia laiką praleisti kartu. Piano.lt kiemelis duris atveria nuo 20:30 val., kur belaukdami kino seansų po atviru dangumi vilniečiai bei miesto svečiai galės išbandyti jėgas žaisdami stalo futbolą ar kitus kiemelyje esančius žaidimus bei pasivaišinti gėrimais „Alita“.

Filmo „Alisa Stebuklų šalyje“ anonsas:

Filmo „Smulkus nusikaltimas“ anonsas:


Šiame straipsnyje: kinas po žvaigždėmisfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių