Iš kiemų šalinti apleistus automobilius miestui - per didelė prabanga

Daugiabučių gyventojai vėl pradėjo skųstis apleistais automobiliais. Mat atėjus žiemai ir taip ankštuose kiemuose „ratuoti vaiduokliai“ užima kitų automobilių statymui skirtą vietą.

Pasak Viešosios tvarkos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, tokį gyventojų elgesį galima vadinti natūraliu.

„Suprantama, jog žiemą daugiabučių kiemuose vairuotojams atsiranda daugiau problemų dėl automobilių statymo, todėl šiuo laiku į aplestus automobilius kiemuose žmonės reaguoja jautriau“, - kalbėjo vedėjas.

Tačiau, pasak M. Poimanskio, aplesti automobiliai Klaipėdoje nėra didelė problema. Mat per 2012 metus, pagrįstų nusiskundimų dėl ilgą laiką kieme stovinčių neprižiūrimų automobilių buvo gauta vos du.

Poskyrio vedėjas sutiko, jog tokį žmonių abejingumą sprendžiant šią problemą lemia ir biurokratinės kliūtis.

„Pastebėję tokį automobilį, gyventojai gali kreiptis į mus arba į policiją. Pirmą kartą policijos pareigūnai gali įspėti savininką, tačiau jei jis šiuos perspėjimus ignoruos, jis bus nubaustas administracine bauda. Tačiau negaliu pasakyti, kad šis būdas efektyvus, nes norint išrašyti žmogui protokolą, jis turi būti vietoje. O dažnu atveju tokių automobilių savininkus Lietuvoje rasti sunku“, - kalbėjo vedėjas.

Didžiule problema M. Poimanskis įvardijo ir tokių prevencinių procedūrų finansinius kaštus. Pasak vedėjo, norint iš kiemo pašalinti net ir bešeimininke pripažintą transporto priemonę, ją pagal dabartinę tvarką yra privaloma metus laiko laikyti saugomoje mašinų stovėjimo aikštelėje.

"Galite įsivaizduoti, kokie tai kaštai. O žinant tai, kad tokio automobilio vertė dažniausiai siekia vos kelis šimtus litų, tai pasidaro per didelė prabanga miestui“, - kalbėjo M. Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
tuomet tuos kastus nusiusti automobilio savininkui jei per 10 dienu neatsako, tada vykti itesiai pas antstoli , sudaryti sutarti su juo, oi kaip greit visi pradetu rupintis savo metalinemis geldomis.

west

west portretas
Miestui daryti tvarką mieste darosi prabangu... neblogai sumastė viešosios tvarkos poskyrio vedėjas. Dabar suprantam kodėl mieste tiek daug betvarkės...

vdma

vdma  portretas
reketu zuret europos pavyzdziu . Biski padauzo vaikai langus,padegina . po to bomzai ka gali nutempia i metalo lauza . na o kas gali i kastuva suslot :DDDD
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių