Kiek pabrangs „Vilniaus vandenų“ vanduo?

Po daugiau nei pusmetį trukusių diskusijų Vilniuje, Vilniaus rajone, Šalčininkuose ir Švenčionyse vanduo vis dėlto greičiausiai brangs.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) specialistai paskaičiavo, kad yra pagrindo vandenį branginti 3,4 proc. iki 4,36 Lt už kubinį metrą su pridėtinės vertės mokesčiu. Šiuo metu gyventojai už kubinį metrą šalto vandens moka 4,22 Lt, rašo delfi.lt.

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ buvo prašiusi kainą didinti 50 proc. iki 6,33 Lt ir tvirtino, kad neatsižvelgus į jos prašymą nebus lėšų suplanuotiems investiciniams projektams.

Penktadienį vyksiančio posėdžio pažymoje rašoma, kad kur kas mažesnis vandens brangimas siūlomas dėl to, kad VKEKK specialistai nesutiko su bendrovės nurodytomis būsimomis sąnaudomis, tačiau kainą gyventojams vis dėlto didins planuojamos įmonės investicijos, nurodo delfi.lt.

Dėl galutinės vandens kainos penktadienio posėdyje turėtų apsispręsti VKEKK nariai. Komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė anksčiau yra prognozavusi, kad „Vilniaus vandenų“ kainų turėtų didėti ne daugiau 20 proc.


Šiame straipsnyje: Vilniaus vandenysvanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių