Ketvirtadienį - mitingas prie prezidentūros

Prieš pensijų mažinimą pasisakantys žmonės ketvirtadienį kviečiami atvykti į mitingą prie prezidentūros. Renginio organizatoriai žada atsivesti tūkstantinę minią.

Mitingą organizuoja didžiojoje politikoje nesugebėjusi išsilaikyti Naujoji sąjunga, vadovaujama Artūro Paulausko. Partija teigia ketinanti Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteikti apie 60 tūkst. parašų žmonių, prašančių nepalaiminti pensijų mažinimo.

„Gavome leidimą mitingui iki tūkstančio žmonių, planuojame, kad tiek ir bus, - portalui sakė Naujosios sąjungos Informacinio centro vadovas Marius Ulozas. - Sunku tiksliai nuspėti, kiek žmonių ateis. Bet žmonės ketina dalyvauti aktyviai. Vilniečių ateis tikrai daug, žmonių vežimo iš kitų Lietuvos miestų neorganizuojame, bet, kiek žinome, iš Kauno, Raseinių ir kitų miestų, kur ypatingai aktyviai pasirašinėjo, žmonės tikrai atvyks.“

Pašnekovo teigimu, mitingas prie prezidentūros organizuojamas dėl to, kad Prezidentė neva vienintelė gali užkursti kelią pensijų karpymui. „Tikimės, kad Prezidentė įsiklausys į žmonių lūkesčius“, - teigė M.Ulozas.

Partija teigia aktyviai bendradarbiaujanti su sostinės policija bei rengianti nuosavus tvarkdarius, kad mitingo metu būtų išvengta incidentų. „Tikimės, kad viskas praeis ramiai. Negalvojame, kad prireiks išbandyti vandens patranką“, - pusiau juokais sakė M.Ulozas.

Žadamas tūkstančio žmonių mitingas, pakrikštytas skambiu „Vilties mitingo“ vardu, prasidės ketvirtadienį, 15 val., priešais prezidentūrą esančioje S.Daukanto aikštėje.


Šiame straipsnyje: pensijų mažinimasSodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių