Ketvertuko susilaukusiai šeimai savivaldybė skirs per 10 tūkst. litų

Praėjusią savaitę Kauno klinikose ketvertuko susilaukusi šeima sulauks vienkartinės finansinės paramos iš miesto savivaldybės.

„Man neoficialiai patvirtino, kad šeima, susilaukusi ketvertuko, yra iš Kauno, todėl būtinai ją pasveikinsime ir mes. Tačiau iš pradžių norime leisti ir mamai, ir mažyliams sustiprėti, ūgtelti. Nenorime užklupti su dovanomis pirmomis dienomis", – portalui 1kaunodiena.lt pirmadienį sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Miesto taryba yra patvirtinusi tvarką, jog Kaune gyvenančiai šeimai susilaukus dvynukų ar trynukų, šeimai yra išmokama vienkartinė socialinė išmoka – vienam vaikui skiriama po 2600 litų. Tokio pat dydžio paramos sulauks ir ketvertukas.

Trys berniukai ir mergaitė Kauno klinikose pasaulį išvydo po Cezario pjūvio operacijos praėjusio penktadienio naktį, vasario 22-ąją. Jaunai, nė 30-ties nesulaukusiai moteriai tai buvo pirmas gimdymas.

Ketvertuko gimimas – išskirtinis atvejis, pasitaikantis tik vieną kartą iš 500-700 tūkst. gimdymų. Statistikos departamento duomenimis, nuo 1945 metų mūsų šalyje ketvertukas gimė tik ketvirtą kartą.

„Kūdikiai gimė 31 nėštumo savaitę. Nors ir neišnešioti, jie kvėpavo patys, tik vienam reikėjo šiek tiek padėti”, – džiaugėsi Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akušerijos skyriaus vadovas Vladas Gintautas. Jis teigė, kad tiek naujagimiai, tiek jų mama jaučiasi gerai.

Mažyliai iš ligoninės keliaus tuomet, kai jie sustiprės, savarankiškai žįs pieną, pradės augti jų svoris. Tai tikriausiai įvyks maždaug po mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

loreta

loreta portretas
nu nieko sau as kai dvynius pagimdziau tai nieko nedave

mama

mama portretas
na mes ir zmones. skaiciuojam kas ka kada dave sveikatos palinkekim, visai seimai ir kad vaikai uzaugtu geri ir protingi , dziaukims visi, tokia grazi seima . kaip tai sesutei gerai ir teciui ir mamai, bukit sveiki ir laimingi.

Treniota to 1

Treniota to 1 portretas
Pagimdyk penketuką, neatsiginsi nei prezidentų nei seimūnų, nei Valinksų, nei Radžių
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių