Iš kelių erelio teismas atėmė automobilį

29 kartus baustam už kelių eismo taisyklių pažeidimus Andrejui Vaitechovskiui teks atsisveikinti su automobiliu „VW Touarego“ ir mėnesį praleisti areštinėje.

Tokią bausmę Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas skyrė 30 metų vyrui, rašo alfa.lt.

Išgirdęs teismo sprendimą, A. Vaitechovskis jį bandė ginčyti, nes esą jau ir taip sumokėjo per 20 tūkstančių litų baudų. Tačiau jis pripažino, kad iš tikrųjų ne kartą skirto arešto jis taip ir neatliko.

Pastarąjį kartą A. Vaitechovskis pareigūnams įkliuvo rugsėjo 27-osios naktį. Teismui liudiję pareigūnai nurodė, kad jie bandė stabdyti dideliu greičiu lekiantį „VW Touarego“, nes pažino teisių neturintį vairuotoją. A. Vaitechovskiui teismas dar praėjusių metų lapkritį uždraudė vairuoti vienuolika mėnesių.

Į čigonų taboro pusę nuskriejęs vyras paspruko nuo jį persekiojusių pareigūnų, jie surado jau kiemuose paliktą ir užrakintą automobilį. Tuoj pat buvo iškviesti kinologai. Šuo pareigūnus nuo automobilio nuvedė iki A. Vaitechovskio, kuris apie 3 val. vaikščiojo su vadinamąja antrąja žmona ir tikino, kad ieškojo dingusio vaiko.

Kaip tvirtino pats pažeidėjas, jis net nevairavo automobilio. Esą mašiną buvo paskolinęs draugui, kuris tą pačią naktį automobilį grąžino, todėl pareigūnai jį ir surado netoliese jo „antros žmonos“ namų, čigonų tabore. Antrąja žmona A. Vaitechovskis teismui įvardijo čigonų tautybės moterį, su kuria susitikinėjo, rašo alfa.lt.

A.Vaitechovskio pasakojimą apie paskolintą automobilį teismui patvirtino ir jo nurodytas draugas Ruslanas Subačius. Jis tvirtino, kad grąžinęs automobilį ieškojo A. Vaitechovskio žmonos, kuriai norėjo sugrąžinti automobilio raktus.

R. Subačiui teks stoti prieš teismą dėl melagingų parodymų davimo, mat pareigūnai pažino vairuotoją – A. Vaitechovskį, prie jo nuvedė kinologų šuo, o pas A. Vaitechovskio „antrąją žmoną“ pareigūnai surado automobilio raktelius.


Šiame straipsnyje: kelių erelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių