Kelionė iš baliaus užkirto kelią į ministeriją

Savo partijos kolegos, vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio patarėju pretendavęs tapti buvęs Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius negalės užimti šio posto. Kelią į ministeriją jam užkirto neteisėtas pasivažinėjimas tarnybiniu automobiliu prieš dvejus metus, rašo „Lietuvos žinios“.

„Bandžiau pretenduoti į pareigas, bet, pasirodo, įstatymas man to neleidžia daryti. VRM mane informavo, kad prieš dvejus metus padarytas "griekas" - 14,3 kilometro, nuvažiuoti tarnybiniu automobiliu iš tuomečio Vilniaus mero Viliaus Navicko 50-mečio jubiliejaus ir Vyriausiosios tarnybinėse etikos komisijos (VTEK) įvertinti kaip viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo pažeidimas, - užkerta galimybę eiti pareigas valstybės tarnyboje", - aiškino liberalcentristas. 

2009-ųjų gruodžio 17 dieną VTEK konstatavo, kad tuomečiai Vilniaus vicemeras G.Babravičius bei savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas pažeidė įstatymą, išsikvietę vairuotojus su tarnybiniais automobiliais ir šiais automobiliais grįžę iš V.Navicko gimtadienio šventės.

Kaip numato įstatymas, VTEK konstatavus pažeidimą, pareigūnai vienus metus negali būti skatinami ar aukštinamos jų pareigos. Be to, interesus supainiojęs ir dėl kokių nors priežasčių pareigų netekęs politikas trejus metus nuo pažeidimo nustatymo dienos negali įsidarbinti valstybės tarnyboje.


Šiame straipsnyje: babravičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

kukis

kukis portretas
puiki naujiena!visiems smugleriams reikia uodegas prikirpti!
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių