Kelininkai kovoja su sniego kalnais

Jeigu ateinančią naktį, kaip prognozuoja sinoptikai, vėl atšals, kelininkai turės kovoti nebe su sniegu, o su ledu.

Miesto gatves smėliu barstančios ir Panemunės, Aleksoto bei Šančių gatves valančios bendrovės „Kelių remonto grupė" vadovas Vidmantas Norkus portalui teigė, kad sniego kalnai taip greitai neištirps, todėl būtina pradėti vežti sniegą sunkvežimiais.

Nors buvo paskelbta, kad sniegas iš miesto centro bei Žaliakalnio bus vežamas į Nemuno salą,  iš Petrašiūnų ir Panemunės sniegas bus gabenamas į Petrašiūnuose įrengtą „Kauno švaros" aikštelę, o Vilijampolės ir Šilainių mikrorajonuose susikaupęs sniegas keliaus į laikiną aikštelę prie Neries upės, kol kas sniego kalnai mieste nemažėja.

„Išvežėme sniegą nuo Panemunės, M.K.Čiurlionio bei HES`o tiltų. Penktadienio naktį valėme ir barstėme šalutines gatves. Penktadienio rytą gatvėse dirbo 5 mūsų mašinos. Valome Perkūno alėją, Vaižganto gatvę, kai kurias Aleksoto bei Šilainių gatves", - portalui pasakojo V.Norkus.

Pirmose gatvių juostose esančio sniego nėra kur dėti. „Mes jį sustumiam ir užbarikaduojam šaligatvius. Tuomet nepatenkinti lieka pėstieji. Vaidoto gatvėje žmonės valo savo kiemus ir meta sniegą tiesiai į gatvę, o mes vėl jį nustumiame. Žodžiu, užburtas ratas", - aiškino V.Norkus.

„Kauno švaros" direktoriaus padėjėjas miesto valymo reikalams Algis Milčius portalui tikino, kad sniegas į numatytas aikšteles vežamas jau dvi paras. „Iki penktadienio ryto jau buvome išvežę apie 300 kubinių metrų sniego. Dabar visas pajėgas metame šaligatvių nukasimui ir gatvių platinimui", - teigė A.Milčius.

Penktadienio rytą šaligatvius nuo sniego apgulties vadavo 5 bendrovės traktoriai. Pirmiausia platinamos tos gatvės, kuriose važinėja troleibusai. „Kauno švaros" technika planuoja dirbti ir šeštadienio naktį.

Bendrovės atstovas prašo visų vairuotojų būti kantriais ir, esant galimybei, nestatyti automobilių gatvėse. 


Šiame straipsnyje: sniegokasimasvežimaskalnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių