Kelininkai įspėja, kad eismas per čempionatą bus intensyvus

Dėl Europos vyrų krepšinio čempionato, vyksiančio šešiuose šalies miestuose – Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Alytuje, Kaune ir Vilniuje, eismas Lietuvos keliais bus neįprastai intensyvus.

Kaip jau anksčiau skelbė Lietuvos automobilių kelių direkcijos tinklalapis, čempionato metu vyks ir planiniai kelių rekonstrukcijos darbai, kuriuos rangovai įpareigoti vykdyti pagal sutartis. Krepšinio gerbėjus, važiuojančius į varžybas nuosavais automobiliais, Kelių direkcija ragina tiksliau apskaičiuoti kelionės laiką arba pasirinkti alternatyvų maršrutą, informuojama pranešime spaudai.

Iki varžybų išvakarių, t.y. iki 2011 m. rugpjūčio 29–30 d. imtinai, Vilniaus mieste (nuo Grigiškių) kelininkai planuoja organizuoti darbus taip, kad vairuotojai galėtų be didesnių kliūčių įvažiuoti į miestą magistrale A1. Tiesa, dėl sostinės savivaldybės užsakymu remontuojamo vadinamojo Gariūnų tilto per Nerį (Oslo g.), atvykusiesiems rekomenduojama važiuoti Savanorių prospektu (nes eismas tiltu bus apribotas). Važiuojantiesiems į Vilnių magistrale A1 kelininkai pataria rinktis alternatyvų kelią Vievis–Dūkštos, o nuo ten Maišiagala–Vilnius, arba Bukiškės–Vilnius, arba Sudervė–Vilnius. Atvykstantiesiems iš Alytaus, Druskininkų ir Trakų verta žinoti, kad Vilniuje taisoma Kirtimų g. ir tiltas per Nerį, bet eismas vyksta; alternatyva – Savanorių prospektas arba Eišiškių plentas.

Iki čempionato pradžios (rugpjūčio 31 d.) taip pat rengiamasi pabaigti kelio A16 Vilnius−Prienai−Marijampolė ruožo nuo 78,16 iki 85,21 km pagrindinius darbus. Vis dėlto šioje kelio vietoje gali prireikti apriboti transporto priemonių greitį (apie tai keliaujančiuosius informuos įspėjamieji kelio ženklai).

Kelyje A9 Šiauliai–Panevėžys čempionato dienomis didesnių trikdžių vairuotojams neturėtų būti. Kelio ruožuose nuo 66,2 iki 67 km (tarp Šniūraičių ir Gudelių gyvenviečių) ir nuo 73,3 iki 75,4 km (tarp Kairių ir Aleksandrijos gyvenviečių) dėl kelio darbų greitis bus apribotas iki 50 km/val. Šio kelio 8,05 kilometre transportas remontuojamu tiltu per Nevėžį judės 1 eismo juosta, o eismą reguliuos šviesoforai.

Eismo požiūriu gerokai sudėtingesnė situacija išliks kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas. Šiame kelyje per ypač trumpą laiką turi būti rekonstruotas beveik 15 km (nuo 105 iki 119,8 km) ruožas. Todėl ir čempionato metu ten bus intensyviai dirbama, eismą gali tekti reguliuoti laikinais šviesoforais, kurių tame ruože bus 5. Vairuotojams, kurie nenori gaišti laiko eilėje (gaišaties trukmė – apie 30 min.), kelininkai rekomenduoja pasinaudoti alternatyviais keliais: pvz., važiuojantiesiems iš Šiaulių į Kauną rinktis maršrutą Šiauliai–Šeduva–Kėdainiai–Kaunas arba Šiauliai–Kelmė–Lioliai–Raseiniai–Kaunas.

Kelininkai tikisi, kad išankstinė informacija apie darbus keliuose leis vairuotojams pasiekti varžybų vietas laiku ir nepraradus geros nuotaikos.


Šiame straipsnyje: Eurobasket 2011

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių