Keistuolių teatras „išvarys“ vaikų baimes

Šį savaitgalį Keistuolių teatras Vilniuje pristato premjerą vaikams - muzikinį spektaklį „Interviu su šlykštukais". Spektakliu siekiama padėti vaikams atsikratyti ne itin mielų iš pažiūros gyvūnų baimės.

Lapkričio 8, 9 dienomis Vilniaus Keistuolių teatras kviečia mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius į pirmąją šio sezono premjerą vaikams. Tai bus muzikinis spektaklis vaikams „Interviu su šlykštukais".

Spektaklio idėjos autorė - aktorė Viola Klimčiauskaitė, spektaklis kuriamas pagal jos mylimiausią vaikystės knygutę - Australijos rašytojo Fredžio Lordo apsakymų knygą „Žodis Kengūrai". „Iš šios knygutės, būdama maža, aš labai daug sužinojau apie keistus ir nepažįstamus žvėriukus - kengūras, vorus, sliekus, aštuonkojus. Tai buvo tie gyvūnai, kurie dažniausiai kelia baimę, tačiau šioje knygelėje jie buvo pavaizduoti labai šmaikščiai ir anaiptol nebeatrodė tokie baisūs", - sako Viola.

Kuriant spektaklį išsikristalizavo ir pagrindinė jo idėja - sukurti kamerinį spektaklį vaikams, naudojant minimalias priemones, kurios, visai kaip vaikų žaidžiamuose žaidimuose, čia pat gali virsti netikėtomis būtybėmis.

„Tai spektaklis apie gyvūnėlius, kurie nėra pūkuoti, mieli ir visiems gražūs. Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo tikri šlykštukai, tačiau su jais susipažinus paaiškėja, kad jie tokie nėra. Tad pagrindinė spektaklio mintis yra labai paprasta - nereikia bijoti to, ko nepažįsti" , -sako spektaklio režisierė Agnė Sunklodaitė.

Spektaklio kūrėjos tikisi, kad šis vaidinimas padės mažiesiems pamiršti savo baimes.

„Interviu su šlykštukais" premjera - lapkričio 8 d. 12 val.; lapkričio 9 d. 12 val.; 15 val. Vilniaus Keistuolių teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių