„Keisk įpročius“ paskatino jaunimą susimąstyti

Šį šeštadienį pasibaigė jaunimui skirtų renginių ciklas „Keisk įpročius“, pritraukęs ir amžiumi, ir širdimi jaunus žiūrovus, kurie į Užupio Tymo turgaus aikštę susirinko ne tik įsigyti ekologiškų produktų, pasiklausyti jaunimo grupių atlikėjų ar sudalyvauti menininkų kūrybinėse dirbtuvėse, bet ir palaikyti jaunų žmonių sąmoningumą skatinančias ekologines idėjas.

Viso renginio metu buvo komunikuojamos ekologinės idėjos, skatinančios jaunimą atsakingai žiūrėti į supančią aplinką, protingai vartoti, rūšiuoti atliekas, „prikelti“ jas antram gyvenimui ir tiesiog keisti kasdienius savo įpročius.

Renginio „Keisk įpročius“ šaukliais tapo šmaikštieji, žodžio „kišenėje neieškantys“ radijo laidų vedėjai Jonas ir Rolandas iš ZIP FM, o muzikiniu fonu rūpinosi DJ Jovani, DJ Mamania ir DJ Mantini. Jaunimas turėjo galimybę išvysti riedlentininkų bei bmx dviratininkų varžybas.

Tymo turgaus aikštės lankytojus linksmino jaunimo grupė „Bangobeats“,  taip pat „Bekešo Vilkai“,  grojantys funk ir disco stilių muziką, bei jaunų ir pašėlusių jaunuolių trejetukas – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Visomis renginio dienomis asmeninius talentus demonstravo kūrybinių industrijų atstovai. Savo kūriniais iš nereikalingų automobilio padangų stebino Lietuvoje bei kitose šalyse žinomas menininkas Mantas Lesauskas. Tymo turgaus lankytojai turėjo progą išmokti pasigaminti nesudėtingos konstrukcijos, bet labai patogų krėslą iš kelių padangų.

„Džiaugiuosi galėjęs prisidėti prie šio renginio ir parodyti jauniems žmonėms, kad kūrybiškumo galimybės yra beribės, kartais nereikalaujančios investicijų ir yra naudingos mūsų aplinkai“, – teigė M. Lesauskas.

Po renginio visi krėslai buvo palikti renginio teritorijoje, nes Tymo turgaus aikštėje dažnai vyksta kultūriniai renginiai, kurių metu žmonės tiesiog neturi kur prisėsti. Anot turgelio organizatorių, tai puiki alternatyva suoliukams, kurių šiuo metu nėra galimybių pastatyti.

Eglė Kazokaitė demonstravo, kaip nereikalingus daiktus galima ,,prikelti naujam gyvenimui”.  Ji rodė, kaip iš išmetimui skirtų atliekų galima pasigaminti žibintus, girliandas, kabančius žaisliukus bei kitas dekoracijas, o paskutiniąją renginio dieną pristatė savo pasirodymo kulminaciją – ekologinį labirintą.

„Neišmeskime senų daiktų ir išmokime žavėtis jais“, – skatino E. Kazokaitė.

Renginyje dalyvavo ir Užupio kalvystės galerijos atstovai, o Jonas Aleksiejus kūrė instaliacijas iš atliekų (medžiagas jų gamybai parūpino bendrovė „Ecoservice“). Daugelis instaliacijų simbolizavo užslėptas idėjas: žmogų šiukšlintoją, stovintį ant kalno šiukšlių; didžiausią aplinkos teršėją – automobilį; gamtos atstovus – gyvūnus; netgi „scenos žiūrovus“, kurie buvo pagaminti iš nereikalingų lentų bei padangų, tačiau akylai „stebėjo“, kas vyksta scenoje. 

Viso renginio metu lankytojai turėjo galimybę išmesti surūšiuotas šiukšles (popierių, stiklą bei plastiką) į specialiuosius „Ecoservice“ konteinerius.


Šiame straipsnyje: keisk įpročius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių