Kėdės - Žalgirio arenos Achilo kulnas

Liepsnojusiame kelte "Lisco Gloria" gabenti stiklai Žalgirio arenai jau pamiršti. Visi arenos langų stiklai turėtų būti sumontuoti laiku. O kėdės?

Niekas dabar negali ir greitai negalės pasakyti, kokia beveik prieš dvi savaites užsiliepsnojusiame kelte buvusių stiklų būklė. Tačiau Žalgirio arenos langus montuojančios ir juos užsakiusios bendrovės "KG Constructions" direktoriui Linui Karžinauskui iš Vokietijos keltu gabentų stiklų likimas net neįdomus.

"Dėl to nesukame sau galvos. Iškart užsakėme naujus, nes laukti negalėjome", – aiškino bendrovės vadovas.

Arenai skirti stiklai per gaisrą galėjo ir nenukentėti, tačiau į keltą neįleidžiami pašaliniai, o ir pagal tarptautinius krovinių gabenimo įstatymus, visas likęs sveikas turtas gali atitekti kelto savininkui.

"KG Constructions" užsakymu į Kauną keltu buvo gabenamas vienas sunkvežimis su stiklais – iš viso apie 50 kv. m. Tai yra maždaug septyni procentai Žalgirio arenos ploto, kurį stiklu įsipareigojo padengti "KG Constructions". Tokius pat kaip kelte užstrigusius stiklus bendrovė užsakė nedelsiant, tačiau jos direktorius teigė, kad nuostolių dėl to kompanija nepatirs.

"Nežinau tiksliai, kiek jie kainuoja, gal iki 100 tūkst. litų. Bet dėl to neišgyvename, nes krovinys buvo draustas. Be to, jeigu jau turėjo įvykti nelaimė, ji mums pakenkė pačiu neskausmingiausiu būdu", – sakė L.Karžinauskas.

Užpraėjusį savaitgalį "Lisco Gloria" keltu turėjo būti plukdomi trys sunkvežimiai su stiklais, tačiau į jį pateko tik vienas. Žalgirio arenoje montuojami įvairūs stiklai, kurių kaina labai skiriasi. Kelte buvę stiklai bene pigiausi – nesaugantys nuo šalčio ir gaisro.
L.Karžinauskas tikino, kad nelaimė kelte jokios įtakos stiklų montavimo grafikui neturės.

Kelte likusių stiklų nebuvo būtina sumontuoti prieš atliekant tolimesnius montavimo darbus. Montavimas vyksta kitose arenos vietose. Iš viso iš Vokietijos į Kauną bus išsiųstos dvi dešimtys sunkvežimių su stiklais. O vietoj kelte likusių užsakyti stiklai Kaune turėtų būti kitos savaitės antroje pusėje. Arena sandariai įstiklinta turėtų būti iki lapkričio vidurio.

Statomą Žalgirio areną FIBA-Europa rytoj apžiūrės generalinis sekretorius Naras Zanolinas. Jis lankysis ir kituose Lietuvos miestuose, kur statomos arenos.

Kėdes užsakys šią savaitę?

Daugiau kaip dvejus metus areną statanti "Vėtrūna" vis dar nėra užsakiusi kėdžių. Nuo vasaros "Vėtrūna" žada, kad "Irwin Seating Company" gamybos kėdės tuoj bus užsakytos, tačiau ir šiandien sutartis dar nėra pasirašyta.

"Vėtrūna" teisinosi, kad ilgai užtruko derinimas su banku, kuris turi kėdes gaminantiems amerikiečiams garantuoti, kad už jas bus atsiskaityta. "Irwin Seating Company" atstovo ir partnerio regione "Virklund Sport" direktorius Arūnas Šuika vylėsi, kad sutartis bus pasirašyta šią savaitę. "Tada ir bus padarytas užsakymas, bet, žinoma, terminai jau nebėra tie patys, kurie buvo numatyti vasarą", – teigė A.Šuika.

Dar nepradėtų gaminti kėdžių gabenimas užtruks mažiausiai pusantro mėnesio, o savivaldybė reikalauja, kad didžioji dalis kėdžių būtų sumontuota iki vasario. Toks reikalavimas greičiausiai taps neįgyvendinamas, todėl arenos statybos turėtų dar užsitęsti. Dėl to areną 25 metus valdysiančiame konsorciume jau svarstoma galimybė prašyti atidėti arenos atidarymą.

"Pagal sutartį ūkinę veiklą turėtume pradėti nuo birželio. Kol kas termino neprašėme atidėti, bet gali tekti tai padaryti, nes statybų pabaiga buvo atidėta keturiems mėnesiams", – sakė "Ūkio banko investicinės grupės" valdybos pirmininkė, Žalgirio areną valdysiančio koncesininko atstovė Angelė Dementavičiūtė.


Šiame straipsnyje: Žalgirio arenaKauno arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių