K.Čilinsko mitinge - tūkstantinė kauniečių minia (papildyta)

Mitingas prieš oligarchus pranoko organizatorių lūkesčius - į Vienybės aikštę suplūdo daugiau kaip tūkstantis valdžia ir teisėsaugos institucijomis pasipiktinusių žmonių. Kovingai nusiteikusi minia žadėjo imtis kraštutinių priemonių kovoje su oligarchais.

Abejojusieji piliečių akcijos „Jungtinis demokratinis judėjimas“ įtaka visuomenėje, šeštadienį turėjo galimybę pamatyti, kokią reikšmę  turi šis nepolitinis darinys.

„Primena Sąjūdžio laikus, - žvelgdamas į minią sakė jos vedlys Kęstutis Čilinskas. - Tik anuomet stengėmės išsilaisvinti iš Maskvos grandinių, o dabar mus pančioja oligarchai“.

Kiekvieną visuomenės veikėjo, teisininko K.Čilinsko pasakytą žodį lydėjo garsus minios pritarimas, šūksniai, ovacijos. Audringą mitingą stebėję gausios viešosios tvarkos atstovų pajėgos bet kuriuo metu buvo pasirengusios malšinti riaušes, jeigu jos kiltų.

„Dabar svarbiausius klausimus sprendžia ne piliečiai, bet oligarchų kontroliuojama valdžia. Ar mes susitaikysime? Ar kilsime į antrą Sąjūdį?“, - minios klausė K.Čilinskas.

Vienas iš mitingo organizatorių Kęstutis Pūkas ragino žmones nebekentėti, imtis veiksmų ir nelaukti, kol ir už orą reikės mokėti mokesčius.

Pirmosiose mitingo gretose buvo matyti plakatų su užrašais: „Dabar suprantu kodėl kyla revoliucijos“, „Oligarchams - stop!“, „Politinė, teisinė, finansinė betvarkė“.

Aktyvus judėjimo narys Vytautas Kuprys pabrėžė, kad ši piliečių akcija yra didelė vertybė, kurią reikia saugoti. Esą vieningai siekdami tikslų piliečiai gali pažaboti saujelės turtingųjų klestėjimą.

"Neprašome valdžios pinigų ir nesiekiame valdžios, - kalbėjo V.Kuprys. - Turime vieną tikslą - ginti piliečių teises. Gana luošinti mus! Kovodami sukursime geresnį rytojų savo vaikams".

Pagrindiniai mitingo dalyvių reikalavimai - veržti diržus ne darbuotojams, pensininkams, studentams ir verslininkams, bet oligarchams. Kauniečiai pasirašė peticiją, kuria reikalaujama atlyginti valstybei korupciniais „Leo LT“ ir VST privatizavimo sandoriais padarytą žalą, o ne primokėti privatiems „Leo LT“ savininkams daugelį milijonų litų.

Reikalaujama panaikinti senaties terminą ekonominiams ir korupciniams nusikaltinams, ginti viešuosius interesus ir nevilkinti bylų. Mitingo dalyviai sieks įkurti piliečių renkamą tribunolą korumpuotiems valdininkams ir pareigūnams teisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių