K.Čilinskas: prokurorų darbas turi iš esmės pasikeisti

Po Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) vėliava susibūrę piketuotojai ketvirtadienį rinkosi prie prokuratūrų, reikalaudami prokurorų atsakomybės. JDJ vadovas Kęstutis Čilinskas portalui teigė, esą teisėsaugininkai sau leidžia gerokai per daug.

Prie Generalinės prokuratūros Vilniuje bei Kauno, Klaipėdos ir kelių kitų miestų apygardų prokuratūrų piketavo negausūs būreliai JDJ šalininkų. Jų laikomuose plakatuose reikalauta ne tik spartinti vilkinamus tyrimus, bet ir iš esmės imtis „Leo LT“ bei kitų neva korupcinių sandorių. Prokurorai atvirai kaltinti darbu oligarchams ir politikams, o ne tautai.

K.Čilinsko teigimu, piketais siekta atkreipti dėmesį ne tik į rezonansinę Drąsiaus Kedžio istoriją, bet ir į visą teisėtvarkoje vyraujantį chaosą. „Nemanome, kad mums reikėtų kištis į konkrečią bylą. Daugiau kalbame apie tai, kad prokuratūra apskritai negina viešojo intereso“, - aiškino pašnekovas.

Pasak jo, valstybė dėl neteisėtų sandorių praranda milijardus litų, o prokurorai tiesiog užmerkia akis. Esą viešojo intereso gynimas prokuratūroje - pagrindinis JDJ tikslas. Antrasis, K.Čilinsko žodžiais, netiesiogiai susijęs su D.Kedžio byla reikalavimas - nustoti vilkinus ikiteisminius tyrimus.

„Tūkstančiai bylų stovi neužbaigtos, jos vilkinamos. Prokurorai bylų neatiduoda teismams, jas labai ilgai laiko. Laikomasi senos sovietinės tradicijos“, - pareiškė pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių