Kaziuko mugėje Prezidentė nuolaidų neprašė (papildyta)

Kaziuko mugės prekeivius pradžiugino apsižvalgyti ir apsipirkti išėjusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Bevaikščiojančią po mugę ją lydėjo apsaugos komanda ir praeivių fotoaparatų blyksniai.

"Dieve, čia juk Prezidentė, negaliu patikėti, kaip tikras stebuklas", - sutrikusi skarelę taisėsi, po palapinę lakstė ir geriausias savo prekes traukė sūrius parduodanti močiutė. Kolegėms teko ją raminti, nes susijaudinusi garbaus amžiaus prekeivė skubėjo ieškoti, kas ją nufotografuos tokią akimirką.

Kiti prekeiviai nereagavo taip audringai, bet džiaugėsi galėdami pasiūlyti savo produktus, bruko vizitines korteles. Ne vienas prekeivis Prezidentės išsirinktas prekes norėjo tiesiog padovanoti arba padaryti nuolaidą. "Visai pamiršau, kad čia Kaziuko mugė ir reikia derėtis", - juokėsi žolelių arbatą pirkdama D.Grybauskaitė.

Nors apsiperkančią Prezidentę lydėjo gausi apsaugos komanda, ji nesislapstė nuo praeivių fotoaparatų blyksčių, su kai kuriais sutiko papozuoti ar persimetė keliais žodžiais. Armonika grojęs muzikantas pasinaudojo proga D.Grybauskaitei įbrukti savo muzikos kompaktinį diską - Prezidentė jam paaukojo 20 Lt.

Mugėje prezidentė įsigijo keramikos dirbinių, šviesiai mėlyną tradicinę verbą ir porą modernesnių, pagamintų iš kankorėžių, keletą smulkmenų iš negalią turinčių prekeivių, vėjo malūnėlį, už kuriuos surinkti pinigai skiriami labdarai, taip pat lietuviško kulinarinio paveldo gaminių - sūrio, žuvies, mėsos.

,,Pavasario pradžia neįsivaizduojama be Kaziuko mugės šurmulio. Daugiau nei 400 metų gyvuojanti Kaziuko mugės tradicija - ne tik pavasarinės geros nuotaikos užtaisas ir galimybė įsigyti rankų darbo gaminių, bet ir įrodymas, kad esame išradinga, kūrybiška ir unikali tauta. Rekordinis Kaziuko mugėse dalyvaujančių liaudies menininkų ar amatininkų skaičius rodo, kad esame ir potencialių smulkių verslininkų šalis",- apsilankiusi Kaziuko mugėje, sakė D.Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: Kaziuko mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių