Kaziuko mugėje Klaipėdoje – ir indėniški motyvai

Uostamiesčio Teatro aikštę šeštadienio rytą „okupavusi“ Kaziuko mugė klaipėdiečius kvietė linksmintis, bendrauti, ragauti ir plačiau atverti pinigines.

Lankytojų akys raibo nuo gausybės gėrybių ir skanėstų. Ne tik aikštėje, bet ir Turgaus gatvėje prekystalius išsirikiavę prekeiviai viliojo medžio drožiniais, kalvystės, keramikos darbais, mezginiais bei kitomis tradicinėmis prekėmis, taip pat įvairiais mėsos, žuvų gaminiais, kepiniais, „gyvu“ alumi. Norintieji čia pat galėjo pasistiprinti karštais patiekalais bei gėrimais.

Pareklamuoti savo paslaugas Kaziuko mugėje susigundė ir indėniškos kaimo turizmo sodybos Klaipėdos rajone šeimininkai, vietoje prekystalio susirentę didžiulę palapinę.

Norintieji galėjo pasmalsauti, kaip kepamas šakotis ar rūkomos žuvys.

Kas pirko drožtą medinį šaukštą, kas – pjaustymo lentutę, molinį puoduką ar medaus indelį. Tačiau bene didžiausio pirkėjų dėmesio sulaukė tradicinės verbos bei įvairūs saldėsiai – raguoliai, pyragai, riestainiai.

Kukliausią sausučių ryšelį buvo galima įsigyti vos už 1–2 litus, už didžiąsias verbas vidutiniškai buvo prašoma po 10 litų, tačiau už originalesnio pynimo tektų pakloti ir per 20 litų.

Kai kurie klaipėdiečiai replikavo, kad prekeiviai, įsigiję gaminius prekybos centruose, mugėje už juos prašo dvigubos kainos.

Beveik kasmet Kaziuko mugėje apsilankanti Ramunė taip pat pripažino, kad joje pasigenda originalesnių, išskirtinių daiktų. Tačiau tai esą jai nuotaikos nekartina. Moteris teigė visada noriai įsigyjanti kokią nors naudingą smulkmeną.

„Pernai pirkau drožtą medinį šaukštą, šiemet – aguonų pyragą. Už nemažą gabaliuką sumokėjau 4 litus“, – pasakojo klaipėdietė.

Šiemet jau 21-oji Kaziuko mugė uostamiestyje lankytojų lauks ir sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taiklioji ranka

Taiklioji ranka portretas
Valio - Kaziukas indėnų vadas.

kur

kur portretas
ziuri veterinarijos tarnyba ?

piniginė

piniginė portretas
Šventė puiki, oras kaip pagal užsakymą, žmonės linksmi. Gal verbų pasirinkimas mažesnis nei Vilniuje, bet viskas puiku. O tas Vinetu0 tai nuostabi Kretingos rajono, Vinetu kaime gyvenanti šeima,. ie augina gražius tris vaikelius, gyvena gamtoje, rengia puikias pramogas vaikams, organizuoja šventes... Beje, vagių šventėje yra, tik per plauką buvau neavogta: pajutai, kad "kruta"rankinukas. Atitrauktas užtrauktukas, piniginė jau buvo rankinės viršuje... Darbavosi porelė, juodbruva noteris nuskuodė kaip stirna, vyriškis iš paskos smuko lėčiau.... Saugokite pinigines, jei lankysitės ryt. Beje, nuostabūs jauni vaikinai muzikantai šauniai grojo Turgaus -Tiltų gatvių sankirtoje.Dėkui
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių