Kaziuko mugėje - kaimynų desantas

Margaspalvėmis smilgomis puoštos velykinės verbos, stikliniais karoliukais siuvinėtos rankų darbo sagės ir naminio skilandžio kvapas - tradiciškai pavasario pradžią Kaune skelbs Kaziuko mugė.

Laisvės alėjoje, Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje kovo 12-14 d. įsikurs dešimtys ūkininkų, bitininkų, duonos kepėjų, ekologinės produkcijos gamintojų, amatininkų ir tautodailininkų. Prasidėjusi vasario 17 d. dalyvių registracija, pasak mugės organizatorių, jau įgavo pagreitį.

"Žmonės registruojasi itin aktyviai. Vietų Laisvės alėjoje beveik neliko. Vilniaus gatvė ir Rotušės aikštė taip pat užkišta", - kalbėjo Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos (LŠŪS) tarybos pirmininkas Vidas Juodsnukis.

Jubiliejinėje - dešimtojoje - mugėje pristatyti savo produkciją į Kauną veržiasi ne tik didžiųjų Lietuvos miestų ir miestelių pirkliai. Savo gaminiais lietuvius žada vilioti daugiau kaip šimtas prekiautojų iš kaimyninės Latvijos, pusšimtis lenkų ir dvi dešimtys estų.

"Pastebėjome tokią tendenciją - kuo sunkesni metai, tuo daugiau žmonių veržiasi į mugę. Ne paslaptis - tokiu būdu jie bando prisidurti", - įsitikinęs V.Juodsnukis.
Likus kelioms dienoms iki mugės pradžios, bus žymimos prekiautojų vietos. Tuo metu paaiškės, ar dar liks laisvų tarpelių susivėlinusiems pirkliams. "Todėl registracija vyks iki kovo 11 d.", - priminė LŠŪS tarybos pirmininkas.

Oficialus Kaziuko mugės atidarymas įvyks vienoje iš dviejų pagrindinių šventės scenų, prie Muzikinio teatro. Antrąją didžiąją sceną planuojama įrengti Rotušės aikštėje. Įvairios pramogos miestiečius kvies prie Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros ir kadaise stovėjusio "Merkurijaus"

"Ar bus staigmenų? Žinoma. Kaipgi be jų", - intrigavo V.Juodsnukis. Tiesa, organizacinis mugės komitetas šiuo metu dar svarsto ir kol kas neskelbia, kokie bus išskirtiniai šių metų Kauno Kazimiero mugės akcentai.

 


Šiame straipsnyje: Kaziukasmugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių