Kaunui pinigų nėra, o Druskininkams užtenka

Praėjusią savaitę rašėme apie tai, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadionas nesulaukia Vyriausybės žadėtų pinigų jo remontui, todėl iškilo grėsmė dėl kitais metais Kaune vyksiančio Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionato organizavimo.

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas šiemet iš Vyriausybės gaus tik dešimtadalį - milijoną litų - 2008-2010 metams žadėtų skirti 10 milijonų.

Portalas buvo neoficialiai informuotas apie tai, kad ši situacija nesutrukdė skirti milijonines lėšas naujam Druskininkų sporto centro projektui.

Pirmadienį portalas gavo Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus pavaduotojo Mykolo Kačkano patvirtinimą, kad iš tiesų iš Valstybės investicijų programos (VIP) Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centro Druskininkuose statybų darbams šiems metams skirti 6 mln. litų.

Jau rašėme, kad už S.Dariaus ir S.Girėno stadiono remontui skirtą milijoną litų savivaldybė planuoja atnaujinti tribūnas, suremontuoti stogą bei paruošti bėgimo takus dangų keitimui. Pagal investicinį projektą savivaldybė parengė sutartį, kurioje numatyti darbų atlikimo terminai. Tačiau darbai prasidės tik tuomet, kai Kūno kultūros ir sporto departamentas pasirašys šią sutartį. Savivaldybės atstovų teigimu, ji departamentui išsiųsta prieš du mėnesius.

Tačiau N.Kačkano teigimu, liepos 30 d. Kūno kultūros ir sporto departamentas savivaldybės administracijai pateikė savo pastabas dėl lėšų panaudojimo sutarties projekto. „Iki šiol departamentas nesulaukė administracijos pakoreguotos sutarties", - tvirtino M.Kačkanas.

Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionato organizacinio komiteto direktorius Virginijų Daukšys portalui teigė, kad norėtų aktyvesnių tiek Kūno kultūros ir sporto departamento, tiek Kauno miesto savivaldybės veiksmų dėl būsimų varžybų.

Daugiau šia tema:

Europos čempionatas - sulopytame stadione?



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių