Kaunui – įspėjimas dėl tilto konfiskavimo

Kauno savivaldybei dėl Aleksoto (dabar - Vytauto Didžiojo) tilto gresia bauda su konfiskavimu, perspėja buvęs ilgametis Kauno miesto tarybos narys Audrius Skimborauskas.

Anot jo, uždraudęs naudoti nacių ar komunistų simboliką, Seimas įteisino ir baudas už tokių simbolių demonstravimą ar platinimą.

„Pagal pataisas, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, jais papuoštų vėliavų, ženklų ar uniformų, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų demonstravimas užtraukia baudą nuo 500 iki 1 tūkst. litų su šio daikto konfiskavimu. Tokia pat bauda numatyta už nacistinės svastikos, SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, raudonos penkiakampės žvaigždės pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų demonstravimą ir platinimą", - pastebi A.Skimborauskas.

Per Vytauto Didžiojo važiuojančių ir einančių žmonių ilgai akis badė sudriskę audiniai, kuriais buvo slepiami LTSR herbai ir žvaigždės ant keturių pilonų.

Sovietiniai simboliai buvo paslėpti gegužę, prieš Kauno miesto savivaldos 600 metų jubiliejaus šventę. Ketinta sovietinius laikus menančią simboliką nuardyti, tačiau atbaidė tai, kad darbams gali prireikti apie pusę milijono litų. Dabar planuojama gaminti rėmus, ant kurių bus pritvirtintos pilonų spalvos plokštės.

Kultūros paveldo specialistų teigimu, kai ant tilto neliko turėklų su žvaigždėmis, bet kokią (nors ir abejotiną) vertę prarado ir herbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių