Kauno vicemeras: susimeskime filmui apie Žalgirio mūšį

Kauno miesto savivaldybė gavo Kultūros ministerijos Lietuvos savivaldybių asociacijai adresuotą laišką, kuriame raginama prisidėti prie istorinio filmo „Žalgiris - geležies diena" kūrimo.

Rašte sakoma, kad šio filmo kūrimui reikės didelių lėšų, o iš valstybės biudžeto bus skirtas tik dalinis filmo gamybos finansavimas.

Už kultūrą atsakingas Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius mano, kad savivaldybės galėtų prisidėti prie filmo kūrimo.

„Jeigu mūsų Vyriausybė yra tokia nepatriotiška ir taip nusigyveno, savivaldybės galėtų susimesti pinigų šiam istoriniam filmui. Žinoma, savivaldybėms nebūtų lengva rasti pinigų, jeigu jų nesugeba rasti Vyriausybė", - sakė S.Buškevičius.

Anot jo, svarbu, kad filmas būtų aukštos meninės vertės. „Norėtųsi, kad jis prilygtų „Herkui Mantui", - kalbėjo S.Buškevičius.

Filmas kuriamas įgyvendinant Lietuvos tūkstantmečio programą ir Žalgirio mūšio 600- metinių minėjimo programą. Vyriausybės Strateginio planavimo komitetas birželio 11 dieną pritarė VšĮ „Studija 2" istorinio kino filmo „Žalgiris - geležies diena", kurį režisuos  Raimundas Banionis, kūrimui.

Filmo scenarijuje atspindėti įvykiai atskleidžia vieno audringiausių Lietuvos valstybės kūrimosi laikotarpio dvasią, kai savo jėgas valdovų sostuose išbandė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas ir būsimasis Lenkijos karalius Jogaila.

Pagrindinis dėmesys scenarijuje skiriamas Lietuvos kunigaikščių santykių evoliucijai, atskleidžiamas dviejų asmenybių ir dviejų valstybių suartėjimas, padėjęs sutelkti lemiamai kovai su grėsminga priešo kariuomene. Filmo premjera numatyta 2010 liepos mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių