Kauno valdžia perka „Molą“?

Savivaldybės valdininkų šiurkšti klaida lėmė, kad miesto politikai nusprendė sporto mokyklai „Gaja“ reikia nupirkti prekybos centrą „Molas“.

„Taip galima ir katę maiše nusipirkti“, – stebėjosi opozicijos atstovai, kai miesto taryba įpareigojo savivaldybės administracijos direktorę Editą Gudišauskienę Kauno sporto mokyklai „Gaja“ nupirkti K.Baršausko gatvėje esantį prekybos centrą „Molas“.

Miesto tarybai administracija pateikė sprendimo projektą, kuriame siūloma sporto mokyklos reikmėms įsigyti bokso sporto salę, tačiau nurodomas prekybos centro adresas – K.Baršausko gatvė 66A. Bokso sporto salė veikia adresu K.Baršausko gatvė 66B.

Socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas tikino su kolegomis bandęs įspėti tarybos narius ir administracijos atstovus, kad sprendimo projektas parengtas netinkamai, tačiau jis vis tiek buvo priimtas. „Toks faktas rodo administracijos ir tarybos vadovo profesionalumo lygį. Dabar valdantieji galės sportuoti „Mole“, – ironizavo politikas. Kai kurie tarybos nariai mano, kad teks taisyti šį sprendimą balsuojant dar kartą.

„Koks tikslus adresas: A ar B, aš nesidomėjau. Sprendimo projektą ir aiškinamąjį raštą peržiūrėję teisininkai pastabų neturėjo“, – bandė teisintis E.Gudišauskienė. Anot jos, kol kas savivaldybė nieko neperka, o tarybos sprendimas yra tik pirmas visų procedūrų žingsnis.

„Administracija turės rengti sutartis ir visus kitus reikalingus dokumentus, kuriuose ir bus viskas patikslinta, kad nebūtų kokių nors užuominų“, – aiškino administracijos vadovė. Jos teigimu, Teisės departamento direktorius Dainius Ratkelis išaiškino, kad perbalsuoti greičiausiai nereikės, jeigu kituose salės pirkimo dokumentuose bus nurodyti tikslūs sporto salės duomenys: unikalus pastato numeris, plotas, adresas.

Paklausta, ar šis faktas nerodo, kad administracijos darbuotojai dirba atlaidžiai, o rengdami sprendimo projektus tarybai turėtų būti atidesni, E.Gudišauskienė nuo tiesaus atsakymo išsisuko. „Klaidų pasitaiko, ką padarysi. Neklystančių nėra“, – pripažino direktorė.

Su sprendimo projektą rengusiais Kūno kultūros ir sporto skyriaus valdininkais susisiekti nepavyko.

Tarybai yra tekę ne kartą taisyti priimtus sprendimus, nes įsivėlė klaidos dėl juos rengusių valdininkų kaltės arba patys politikai nesuprato, už ką balsuoja.

Šių metų miesto biudžete yra numatyta 155 tūkst. litų Kauno sporto mokyklai „Gaja“ įsigyti bokso salę, esančią K.Baršausko gatvėje. Šiuo metu sporto mokykla ją nuomoja ir per metus už nuomą sumoka apie 80 tūkst. litų. Žadama bokso, dziudo, fechtavimo ir orientavimosi sporto šakų veiklą sukoncentruoti vienoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių