Kauno valdžia: oro pilių nestatysime, reikia užbaigti pradėtus darbus

Penktadienį Kauno miesto savivaldybėje įvykusioje spaudos konferencijoje buvo apžvelgti pagrindiniai darbai. Kol kas Kaunui nieko naujo nežadama – planuojama sutelkti dėmesį į pradėtus projektus.

“Šiais metais šiai koalicijai pagrindinis darbas – patvirtinti miesto biudžetą. 2015 metais baigiasi savivaldybės strateginis dešimtmečio planas ir reikės iš naujo pasižiūrėti į ateities perspektyvą“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Koalicijos partneriai sutartinai kartojo, kad ir kitais metais bus sunkmetis, todėl nereiktų statyti oro pilių, o užbaigti tęstinius projektus, kad būtų galima išvengti baudų už delsimą. Pagrindiniais darbais įvardinti Juozapavičiaus prospekto ir Panemunės tilto rekonstrukcijų projektai. Antriniai darbai – įvažų prie mokyklų, darželių, gydymo įstaigų ir daugiabučių kiemų tvarkymas.

Į klausimą, kurios įvažos bus tvarkomos pačios pirmosios po ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigų, meras atsakė, kad nėra išskirta nei viena miesto seniūnija. Jos yra lygios ir jų remonto eiliškumo esą neįtakos Seimo rinkimų rezultatai.

„Pirmiausiai bus tvarkomos gyventojų skaičiumi didžiausios seniūnijos. Tiems darbams numatyta iki 2,5 milijono litų. Tikiuosi, kad tam bus pritarta ir biudžeto projekte“, – teigė A. Kupčinskas.

Kiti svarbiausi miesto darbai – pasiruošimas naujam, nuo 2014 metų prasidėsiančiam  Europos Sąjungos finansinės paramos projektavimo etapui. Žadama, kad bus skiriamas didelis dėmesys Nemuno salos infrastruktūros vystimui, likusios piliavietės dalies tvarkymui.

Valdantieji pripažino, kad yra paruoštas ne vienas techninis projektas, tačiau dėl sunkmečio jie taip ir gali likti stalčiuose. Vienas tokių – Laisvės alėjos techninis projektas.

„Turime parengtą Laisvės alėjos techninį projektą, bet dabar būtų sudėtinga surasti tuos reikalingus 70-80 milijonų. Juolab kad turime Panemunės tiltą, kuris bus tvarkomas dvejus metus, su galimybe rekonstrukciją pratęsti dar pusmečiui. Analogiška situacija su Juozapavičiaus prospektu – jo rekonstrukcija užtruks dvejus metus“, – kalbėjo miesto meras.

A.Kupčinskas pabrėžė, kad „Kauno tiltai“, laimėję Panemunės tilto konkursą, pirmuosius darbus atliks iš savo lėšų – panašiu principu tvarkomas ir Juozapavičiaus prospektas. Rangovas čia jau padarė darbų daugiau kaip už du milijonus litų.

Pasak jo, finansavimo klausimai taip pat neturėtų sukelti problemų - Juozapavičiaus prospektui pusė reikalingų lėšų skiriama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Klausimas dėl Panemunės tilto rekonstrukcijos, prie kurios savivaldybė prisidės tik 30 proc. lėšų, bus išspręstas iki pavasario – atsakymo iš Susisiekimo ministerijos laukiama kovo mėnesį.

Taip pat koalicija pabrėžė, kad šie metai  bus esminių sprendimų metai Kauno energetiniame sektoriuje. Kitą savaitę į Kauną atvyks Energetikos ministras – jis domėsis Kauno termofikacinės elektrinės klausimu.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžiakoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdelis

Valdelis portretas
Patikima koalicija susiformavo, ypač patikimai atrodo partijos Tvarka ir teisingumas tarybos nariai. Jais galima pasikliauti ir nudirbti daug darbų.

antanas

antanas portretas
Tai gal dar viena auksini tualeta?

Vystimas

Vystimas portretas
"Žadama, kad bus skiriamas didelis dėmesys Nemuno salos infrastruktūros vystimui, likusios piliavietės dalies tvarkymui." vystYmui, vystYmui, vystYmui o ne vystimui
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių