Kauno tautodailininkai džiaugiasi įvertinimu

Garbingiausiais Lietuvos tautodailininkų apdovanojimais - „Aukso vainikais" - pasipuošę kauniečiai džiaugiasi įvertinimu ir planuoja tolesnius darbus.

„Apdovanojimu esu maloniai nustebinta ir pakylėta, tai įkvepia tolesniems darbams", - prisipažino Ona Pusvaškytė, Lietuvos liaudies kultūros centro rengto konkurso laurus pelniusi už grafikos darbus.

Per trisdešimt metų kurianti kaunietė prisipažino ateityje planuojanti surengti įvairių žanrų savo kūrybos parodėlę - grafikos, tapybos, skulptūros, keramikos darbų.

Ir O.Pusvaškytė, ir kitas Kauno regiono atstovas - skulptorius-tautodailininkas iš Garliavos Adolfas Teresius džiaugėsi, kad pastebimi ir įvertinami lietuvių liaudies meno tradicijų tęsėjai.

Respublikiniame „Aukso vainiko" konkurse įvertinti jo kryžiai.

„Šiame konkurse gerai vertinami darbai, griežtai atitinkantys tradicijas. Naujovės čia nėra nepriimtinos. Aš pats ne tik tradicinės tautodailės srityje kuriu. Šiame konkurse, kad būtum įvertintas, užtenka būti geru amatininku", - pasakojo tautodailininkas, pernai atšventęs kūrybinį trisdešimtmetį.

A.Teresius prisipažino, kad jam patinka jaustis menininku, sukurti kažką naujai. „Pavyzdžiui, mano prakartėlė prie Kauno Arkikatedros bazilikos ar stogastulpis „Širdžių giesmė", Jėzuitų gimnazijos kieme iškilęs nuskendusių gimnazistų atminimui, šiame konkurse nebūtų gerai įvertinti. Juose yra ir naujovių - tai nėra visiškai tradiciniai liaudies meno pavyzdžiai", - pasakojo tautodailininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių