Kauno tarybos posėdžiai verčiami į gestų kalbą

Šiandien vykstantis Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdis pirmą kartą transliuojamas verčiant jį į gestų kalbą.

Į gestų kalbą savivaldybės tarybos posėdžiai dabar bus verčiami nuolat.

Aktyviau miesto politiniame gyvenime dalyvauti norintys Kauno kurčiųjų bendruomenės atstovai kreipėsi į merą Andrių Kupčinską prašydami, kad miesto savivaldybės posėdžiai būtų verčiami į gestų kalbą. Meras A.Kupčinskas pritarė šiai idėjai.

 Savivaldybės didžiojoje salėje, kurioje vyksta Tarybos posėdžiai, buvo įrengtas specialus apšvietimas, o gestų kalbos vertėjais savivaldybę aprūpina Kauno apskrities gestų kalbos vertėjų centras.

Kurčiųjų bendruomenės nariai nuo šiol turės galimybę plačiau sužinoti apie miestui aktualius klausimus, kurie sprendžiami savivaldybės tarybos posėdžių metu.

Į gestų kalbą jau buvo verčiamas vienas balandžio pradžioje vykęs Kauno tarybos posėdis, kuriame buvo svarstoma Neįgaliųjų teisių konvencija.

Kauno mieste kurčiųjų bendruomenę sudaro apie tūkstantis žmonių, kurie domisi politika ir noriai bei aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime.

Pernai spalio mėnesį Kauno miesto savivaldybė pirmoji Lietuvoje pradėjo tiesiogiai internetu transliuoti Tarybos posėdžius. Tiesiogines transliacijas su vertimu į gestų kalbą galima stebėti adresu: www.kaunas.lt/transliacija/

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių