Kauno statybininkų rengimo centre - naujos dirbtuvės

Rytoj Kauno statybininkų rengimo centre oficialiai pristatomos per 5 mln. litų kainavusios naujos dirbtuvės, skirtos praktiniams mokymams.

Per dvejus metus buvo rekonstruota dalis jau turimų patalpų ir naujai pastatyta daugiau nei 1,5 tūkst.kvadratinių metrų ploto dirbtuvių. ES struktūrinių fondų paramos pakako ne tik įrengti dirbtuves, bet ir įsigyti apie pusę tūkstančio vienetų įrangos.

„Mūsų tikslas - įrengti europinio lygio mokyklą. Norime, kad čia besimokantieji įgytų ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių. Šios dirbtuvės - tik pradžia. Jau esame parengę projektą viso centro renovacijai", - pasakojo centro direktorius Stanislovas Janukaitis.

Modernizuotose ir atnaujintose dirbtuvėse būsimieji santechnikai ir suvirintojai lengviau įsisavins mokomąją medžiagą, įvaldys naujausias santechnikos ir suvirinimo technologijas, įgis įgūdžių dirbti šiuolaikine įranga. ES investicijos į profesinio mokymo paslaugų infrastruktūros plėtrą bus naudingos ir regiono mastu - tokio tipo santechnikų dirbtuvės vienintelės Kauno regione.

Kauno statybininkų rengimo centro direktorius pabrėžė, kad keičiantis technologijoms, ne viena įmonė pajuto trūkumą žemutinės grandies specialistų, gebančių naudotis šiuolaikinėmis inovatyviomis technologijomis. Įmonėms trūksta specialistų, turinčių pakankamai teorinių ir praktinių žinių apie suvirintojų ir santechnikų naudojamas medžiagas ir technologijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių