Kauno socialdemokratai gali netekti vicemero posto

Kauno miesto meras konservatorius Andrius Kupčinskas sako, kad miesto tarybos valdančioji koalicija kol kas neketina plėstis, tačiau siūloma jos rėmėjams savivaldybės taryboje patikėti vicemero postą, kuris pagal ankstesnę koalicijos sutartį buvo numatytas socialdemokratams.

Iš vicemero posto traukiasi piktnaudžiavimu taryba įtariamas narystę Socialdemokratų partijoje sustabdęs Kęstutis Kriščiūnas, jo prašymą atleisti iš pareigų ketvirtadienį svarstys Kauno savivaldybės taryba.

Artėjant miesto tarybos posėdžiui, antradienį šiuos klausimus aptarė koalicijos partneriai: Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), socialdemokratai, partija „Tvarka ir teisingumas“, Liberalų ir centro sąjunga bei partija „Jaunoji Lietuva“.

„Koalicijoje šnekėjome, kad koalicija išlieka stabili, ir neplėsti jos ribų ir koalicijos partnerių“, – antradienį sakė A.Kupčinskas.

Pasak jo, Kauno valdantieji partneriai pritarė TS-LKD frakcijos siūlymui neskubėti ketvirtadienio tarybos posėdyje teikti naujo vicemero, užimsiančio K.Kriščiūno vietą, kandidatūrą: „Lyg ir sutarė koalicija neteikti jokios kandidatūros, duoti laiko ir kitame posėdžiui spręsti tą klausimą“.

Miesto vadovo teigimu, vicemero postas galėtų būti patikėtas nebe socialdemokratams, o koalicijos rėmėjams. Tačiau tokiam konservatorių siūlymui esą priešinasi kiti koalicijos partneriai.

„Pagal koalicijos sutartį, ši pareigybė priklausytų socialdemokratams, bet politinė situacija pasikeitusi nuo tada, kai buvo sudarinėjama koalicija. Viena, kai buvo sudaroma koalicija, ir kita situacija yra dabar. Aišku, mūsų frakcijos idėja buvo pasitelkti koalicijos rėmėjus ir galbūt numatyti vicemero poziciją tiems, kurie galėtų remti pačią koaliciją, bet pačioje koalicijoje dominuoja nusistatymas, kad nereikėtų nei plėsti koalicijos partnerių, nei kviesti rėmėjų. Šis klausimas lieka atviras“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Meras taip pat patikino kviečiantis visas politines jėgas, išrinktas į miesto tarybą, dirbti išvien, palaikyti koaliciją ir taip užtikrinti stabilumą.

„Įvairių koalicijų formavimai neužtikrina stabilumo. Žinau, kad opozicija lyg ketina inicijuoti interpeliaciją administracijos vadovui – koalicijai tai tikrai nesuteiktų stabilumo. Išties laukia ir biudžeto tvirtinimas, ir kiti darbai – iš savo pusės raginu visas politines jėgas ieškoti bendrų sprendimų, bet nesistengti vienaip ar kitaip performuoti koalicijos“, – sakė A.Kupčinskas.

Retėjant Kauno socialdemokratų gretoms, pasigirdo kalbų, kad kliba ir jų deleguoto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Nesteckio kėdė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Kestui

To Kestui portretas
Apsi...ai kaip arklys....

klausimas

klausimas portretas
kodel Kaune tik konservatoriai su A. Baluciu priesakyje gali buti korumpuotais ? Isileiskite i si ''kluba '' ir kitu partiju atstovus ?

hmm

hmm portretas
O kaip sekasi dirbti tarybos nariui Kazimierui Nausedai? Kaip sprendziasi reikalai su velioniu G.Z.? Kur dirba Nausedos dukte ir sunus?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių