Kauno senamiestis daugiau nebeužsnūs?

Senamiesčio verslininkai vasarą pažėrę renginių trina rankomis: žmonių srautai išies padidėjo. Penktadienį triukšmingai uždarę vasaros sezoną, netrukus suks galvą, ką daryti toliau.

Nors vasaros sezono uždarymas penktadienio vakarą dvelkė rudeniška vėsa ir drėgme, įsibėgėjus šventei pradėjo temti, atvykusieji į Senamiestį rado ką nuveikti, kur sušilti. Populiariausios kavinės ir restoranai ūžte ūžė ir priminė judrų naktinį gyvenimą kokiame nors Vakarų Europos didmiestyje.

Būriai žmonių rikiavosi prie įrengtų scenų, kur pasirodė šokėjai, muzikantai, buvo demonstruojamos mados, vyko kiti renginiai. Parduotuvėlės ir kitos įstaigos, įprastai baigiančios darbą 19 valandą, šventinį vakarą kelioms valandoms pratęsė darbo laiką.

Nors atvykusieji į Senamiestį miestiečiai mieliau pramogavo, nei dairėsi į prekes, parduotuvių savininkai nenusiminė: jiems patiems smagu dalyvauti šventėje, pasikrauti entuziazmo, o ištikimų savo klientų lauks įprastomis darbo valandomis.

Viena šventės organizatorių, bendrovės „Gintarinis suvenyras“ direktorė Regina Randienė tiki, kad žmonės ir neviliojami renginių dažniau eis pasivaikščioti į seniausiąją Kauno miesto dalį. Vis tik nuleisti rankų neketinama. Verslininkai vėl susės prie stalo ir svarstys, ar tęsti renginių maratoną rudenį, žiemą.

Dėl vieno neabejojama – Senamiestyje vyks neeilinė Kalėdinė prekyba. Bendri projektai jau kuriami kartu su studentais. Organizatorius labiausiai džiugina, kad prie renginių prisidėjo įvairūs menininkai, muzikantai, neprašantys honoraro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių