Kauno savivaldybės darbuotojams vėluoja atlyginimai (dar papildyta)

Kauno savivaldybė jau keturias dienas nemoka algų savo darbuotojams. 3,5 mln. litų - tiek per mėnesį reikia Kauno valdininkų algoms. Administracijos vadovas tikisi, kad atlyginimus pavyks išmokėti artimiausiu laiku.

Mokytojai algas jau gavo

"Švietimo įstaigoms - mokytojams, darželių pedagogams - sumokėjome praėjusią savaitę. Savivaldybės darbuotojams visada mokėdavome kiekvieno mėnesio 5-6 dienomis, dabar jau trečia diena algų nepervedame", - apgailestavo savivaldybės administracijos vadovas Vygantas Gudėnas.

Pasak jo, jei atlyginimai vėluos daugiau kaip 14 dienų, darbuotojams reikės mokėti ir delspinigius.

"Reikia tikėtis taip neatsitiks. Kasdien juk "įkrenta" fizinių asmenų pajamų mokesčiai. Kada išmokam atlyginimus švietimo sistemos darbuotojams, tuomet sumokami mokesčiai per Mokesčių inspekciją, apsisuka, pinigai grįžta atgal", - mokesčių sistemą aiškino administracijos vadovas.

Jis nepamena tokio "juodo" mėnesio kaip šis, kai savivaldybės biudžetas tapo toks skylėtas, jog neužtenka pinigų net atlyginimams.

"Visoms savivaldybei pavaldžioms įstaigoms reikia išmokėti 22 mln. litų", - pridūrė V.Gudėnas.

Papildyta: Atostogavo nemokamai

Vasaros pabaigoje Kauno savivaldybės darbuotojams buvo pasiūlyta pasinaudoti teise į nemokamas atostogas. Savivaldybės darbuotojai buvo prašomi pasinaudoti galimybe išeiti nemokamų atostogų iki gruodžio 31 dienos.

Pasak Personalo skyriaus vedėjos Genės Stanienės, nemokamomis atostogomis jau pasinaudojo daugiau kaip pusė savivaldybės darbuotojų. Šiuo metu savivaldybėje dirba 887 darbuotojai.

"Sudarome galimybes pasiimti vieną ar dvi dienas nemokamų atostogų. Nemažai darbuotojų jau atostogavo po 5-6 kartus. Paskaičiavome, kad šiuo būdu savivaldybei pavyks sutaupyti apie 600 tūkst. litų", - aiškino G.Stanienė.

Atleido valytojas

Iki 2010 metų kovo 1 dienos Kauno savivaldybės administracija turėtų atleisti iš viso 107 darbuotojus. Po šios reformos savivaldybėje turėtų likti 780 darbuotojų.

"Pirmiausia atleidome 40 valytojų. Apie 20-čiai jų jau buvo per 65-erius metus, jie jau vos bepajėgė dirbti ir laukė, kada galės su kompensacijomis išeiti. Dar 20 valytojų bandysime įdarbinti - galbūt pavyks suderinti tai su valymo paslaugų įmone, kuri laimės savivaldybės konkursą patalpoms valyti", - pasakojo G.Stanienė.

Tarybos nariams - išmokos popieriui

 "Kauno diena" antradienį rašo, kad meras įtaria, jog miesto biudžetas nesurenkamas dėl to, jog nemažai verslo struktūrų pasitraukė į šešėlį. Dėl to gerokai sumažėjo įplaukos iš gyventojų pajamų mokesčio.

Nepaisant sunkios finansinės padėties, kurioje atsidūrė Kauno savivaldybė, 41 tarybos narys kas mėnesį gauna didžiausias šalyje, 1470 litų siekiančias išmokas kanceliarinėms išlaidoms padengti.

Skaičiai:

51 mln. litų - vidutiniškai tiek savivaldybė gauna pajamų kas mėnesį (su dotacijomis).

60,5 mln. litų - vidutiniškai tiek reikia.


Į savivaldybė biudžetą neįplaukė planuotų GPM pajamų:

2006 m. - 14101 tūkst.

2007 m. - 43159 tūkst.

2008 m. - 53850 tūkst.

2009 m. per 11 mėn. - 99490 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių