Kauno savivaldybės aukcione parduotas ir „skenduolis“

"Po lengvo pasibučiavimo", "gera, graži, visko mačiusi", "užsiveda" – tokių epitetų sulaukė viešajame aukcione antradienį parduoti savivaldybės automobiliai.

Keliaus į turgų?

Kartą per metus organizuojamas nereikalingų ar netinkamų naudoti automobilių aukcionas sutraukia gausybę pirklių.

Dėl šešių automobilių šįkart rungėsi 40 aukciono dalyvių. Aukcione tvyrojo panaši atmosfera lyg pačiame automobilių turgaus įkarštyje. Visi dalyviai – išimtinai vyrai – priminė automobilių perpardavinėtojus, kuriems svarbiausia buvo pigiai gauti automobilį, kurį paremontavus pavyktų parduoti už padorią kainą.

Pardavė ir "Latviją"

Senutėlė, populiariai vadinama "Latvija" su markės ženklu "RAF 2203",  sulaukė bene mažiausiai dėmesio. 1986 metų gamybos visiškai susidėvėjęs automobilis, kurio kėbulas pažeistas korozijos, parduotas už 700 litų. Su šiuo automobiliu į kultūros renginius buvo vežiojama garso aparatūra.

Antruoju numeriu aukcione pažymėtas automobilis "Mitsubishi Galant" - 1991 metų gamybos. Šis "senolis" visiškai susidėvėjęs, o kėbulas pažeistas korozijos. Nepaisant to, nuo pradinės kainos – 150 litų - potencialūs pirkėjai kainą pakėlė keturis kartus – iki 600 litų.

Dar vienas automobilis, kurio savivaldybės automobilių parkui nebereikėjo, - 2004 metų "Mitsubishi Space Star".

"Po lengvo pasibučiavimo", - taip šį automobilį pristatė aukciono vedėjas. Sumaitota priekinė automobilio dalis neatbaidė pirkėjų ir sukėlė aršią kovą. Po šimtą litų vis kylanti kaina pasiekė 4,2 tūkst. litų.

"O šis automobilis vis dar užsiveda ir turi magnetolą", - dar vieną aukciono prekę pristatė vedėjas. Už 1992 metų visiškai susidėvėjusį ir surūdijusį "VW Passat" vienas aukciono dalyvis nepagailėjo 700 litų.

Valdininkas paskandino mašiną

Pats brangiausias aukcione pristatytas automobilis – 2006 metų "Škoda Octavia". "Gera, graži, visko mačiusi", - subtiliai bandė paaiškinti aukciono vedėjas. Mat ši "Škoda" potvynio metu buvo apsemta vandens.

"Šis automobilis buvo priskirtas kontrolieriaus tarnybai, vadovas, matyt, važiavo namo ir potvynio metu buvo apsemtas", - paaiškino savivaldybės Bendrojo skyriaus Transporto poskyrio vadovas Vytautas Valenta.

"Skenduolio" pradinė kaina aukcione buvo 10 tūkst. litų. Ši suma per kelias minutes pakilo iki 13,3 tūkst. litų. "Suremontuos meistreliai ir išvažiuos pas kazachus", - visažinio tonu aiškino aukcioną stebėjęs vyras.

Paskutinis pirkėjams buvo pasiūlytas 1997 metų automobilis "Toyota Hiace". Už visiškai susidėvėjusį, korozijos pažeistą automobilį pradžioje buvo prašoma 300 litų. Vienas potencialus pirkėjas už mašiną iškart pasiūlė 3 tūkst. litų. Galų gale "Toyota" buvo parduota už 5,5 tūkst. litų.

Už aukcione įsigytą turtą pirkėjai turi atsiskaityti grynaisiais pinigais savivaldybės kasoje arba banko pavedimu per 3 darbo dienas po aukciono. Šiame aukcione surinkti 25 tūkst. litų bus pervesti į savivaldybės biudžetą.

Iš viso savivaldybės automobilių parke yra apie 50 mašinų. Pasak V.Valentos, pati seniausia dabar likusi mašina – 1990 metų "Audi".

Kitas savivaldybės automobilių aukcionas bus surengtas po metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinovas

Zinovas portretas
Neblogas automobiliu akcionas- www.exleasingcar.com/lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių