Kauno Rotary klubai ir šventė, ir aukojo

Penktadienio vakarą Kauno rotariečiai paminėjo 108-ąjį tarptautinės Rotary organizacijos gimtadienį. Renginio loterijoje surinktos lėšos bus skirtos sergančių vaikų poreikiams.

Vienija ir gera reputacija

Rotary yra tarptautinis labdaros klubas, vienijantis aukštos reputacijos verslininkus ir kitų veiklos sričių profesionalus. 1905 m. vasario 23 d. JAV mieste Čikagoje įvyko pirmasis Rotary klubo susirinkimas.

Praėjus beveik 3 dešimtmečiams, 1934 metais Rotary klubas įkurtas ir Lietuvoje, tuometėje laikinojoje sostinėje. Šis – Kauno Rotary klubas – veikia ir šiandien, bet tai ne vienintelis Rotary padalinys šiame mieste.

Dabar jau šešių Kauno Rotary klubų nariai kelerius metus drauge pamini tarptautinės Rotary organizacijos gimtadienį. Šiemet jis surengtas „Žalgirio“ arenos restorane „1410“.

Koncertavo globojami vaikai

Vakaro programos metu klubų nariai sveikino vieni kitus, apdovanojo veikliausiuosius. Susirinkusiems pasirodymus surengė rotariečių globojami vaikai iš Pažaislio ir Palemono vaikų dienos centrų. Taip pat koncertavo grupė „Dreams“ ir solistas Mindaugas Zimkus.

Renginio metu vyko loterija, kurios metu surinkta apie 3,5 tūkst. litų. Šios lėšos bus skirtos sergančių vaikų poreikiams.

Antai Kauno klinikose Pulmonologijos skyriuje vaikams norima įrengti muzikinę palatą, kuri padėtų vaikams sveikti ir rotariečiai ketina prie to prisidėti.

Verslininkai, menininkai, pedagogai

„Kaip švęsti – klubų vidaus reikalas. Kauno klubai esame sutarę švęsti kartu ir tai darome berods treti metai“, – pasakojo Kauno Rotary klubo prezidentas Jonas Koryzna.

Jis patikslino, kad penki klubai yra įsikūrę Kaune, o vienas vadinamas Dipolio klubu, nes jungia kauniečius ir vilniečius. Vienas klubų – Rotaract – vienija vien 18–30 metų jaunimą, o jauniausio klubo Interact nariams nuo 12 iki 18 metų.

Iš viso Kaune yra apie pusantro šimto tarptautinės Rotary organizacijos narių.

„Klubų nariai nebūtinai verslininkai, yra ir medikų, ir pedagogų, ir menininkų. Tai labai skirtingi žmonės, kurie nori per bendrystę padėti tiems, kuriems yra sunkiau. Mūsų klubas daugiau remia edukacines programas, esame įsteigę stipendiją, taip pat padedame gydymo įstaigoms“, – aiškino Kauno Rotary klubo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bilas

Bilas portretas
ar tikrai jie visi MASONAI?

tai

tai portretas
o kas jie tokie, niekaip nedašunta

gal ir gerai

gal ir gerai portretas
bet siaip tai jie isrodo kaip dvasios ubagai su povo plunksnomis uzpakalyje nors kai kurie realus darbai ir labai geri maziau tokios reklamos reikia
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių