Kauno rajonui – net trys Darbo biržos apdovanojimai

Kauno rajono savivaldybė sėkmingai kovoja su nedarbu. Šį faktą patvirtina ir gerėjantys statistiniai rodikliai, ir Lietuvos darbo biržos (LDB) surengti apdovanojimai. Juos pelnė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Vilkijos „Gijos“ įmonė ir „Senukų“ prekybos centras.

Lietuvos darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis bei Socialinės saugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė padėkos raštais ir simboliniais kristalais apdovanojo darbo vietas kūrusius verslininkus, darbdaviais tapusius buvusius bedarbius, aktyviausiai su nedarbu kovojančius merus.

Pirmiausia buvo pagerbti verslininkai, kurie 2012 metais aktyviausiai kūrė darbo vietas regionuose. Šioje kategorijoje pirmąją vietą laimėjo Vilkijos „Gija“ – trikotažo gaminiais garsėjanti įmonė.

Valdo Pocevičiaus įkurta bendrovė įgyvendino jau ne vieną užimtumo projektą, rengia darbuotojų mokymus. Atidaryti  keturi gamybos padaliniai.

Įmonėje dirba apie 70 darbuotojų, įmonės apyvarta per metus siekia iki 6 mln. litų. Bendrovės pasididžiavimas – „Žalgirio” sirgaliams gaminami šalikai.

Daugiausia jaunų žmonių įdarbinusių įmonių grupėje pirmoji vieta teko „Senukų“ prekybos centrui. Bendrovė aktyviausiai veikia Kaune, tačiau jos logistikos sandėliai įsikūrę Kauno rajone esančiame Kumpių kaime. „Senukai”  pernai įdarbino 74 darbuotojus iki 29 m., o antrąją vietą užėmusi sostinės „Maxima“ pasiūlė darbo dar 54 jaunuoliams.

Lietuvos darbo birža už aktyvų bendradarbiavimą įdarbinant gyventojus įteikė padėkas penkiems savivaldybių merams. Tarp apdovanotojų yra ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybė skiria daug dėmesio verslo aplinkai gerinti, sėkmingai bendradarbiauja su darbdaviais. Tai pastebi ir ekspertai. Lietuvos laisvosios rinkos institutas, vertindamas įvairias sritis, antrus metus iš eilės Kauno rajonui  skiria aukštą indeksą: tarp 53 ne miesto savivaldybių Kauno rajonas 2011 metais buvo pirmas, o 2012 metais užėmė antrąją vietą.

Siekdama užtikrinti verslo gyvybingumą, jau keletą metų iš eilės Kauno rajono savivaldybės taryba patvirtina sprendimą „Dėl naujų verslo subjektų atleidimo nuo žemės, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių“. Tokie sprendimai skatina darbo vietų kūrimą ir išsaugojimą.

Statistikos departamento ir Teritorinės darbo biržos duomenimis, naujų ir atlaisvintų darbo vietų Kauno rajone skaičius per paskutinius dvejus metus padidėjo nuo 1,4 tūkst. iki 2,2 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babtai

Babtai portretas
Šaunuoliai

geras

geras portretas
meras V.Makunas

sakyčiau

sakyčiau portretas
normalus meras
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių