Kauno rajono vieniši gyventojai aprūpinti malkomis

Prasidėjus šildymo sezonui, Kauno rajono socialinių paslaugų centras kartu su Kauno rajono seniūnijomis vienišiems senyvo amžiaus ir neįgaliems Kauno rajono gyventojams, turintiems mažas pajamas, atvežė nemokamų malkų.

Pagrindinis šios paslaugos tikslas - iš dalies kompensuoti malkų įsigijimą vienišiems neįgaliesiems ar senyvo amžiaus asmenims ir palengvinti jų buitį.

Nemokamai malkos skiriamos vienišiems, neturintiems artimųjų, vyresniems nei 70 metų amžiaus asmenims bei vienišiems, suaugusiems asmenims su negalia, netekusiems 75-100 procentų darbingumo arba kuriems yra nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis.

Skiriant malkas atsižvelgiama ir į asmens pajamas, kurios neturi viršyti valstybės remiamų pajamų trigubo dydžio, t. y. 1 tūkst. 50 litų. Siekdama mažinti socialinę atskirtį ir padėti vienišiems senyvo amžiaus žmonėms, Kauno rajono savivaldybė 2008 m. malkų pirkimui ir pristatymui gyventojams skyrė 110 tūkst. litų. Asmeniui per šildymo sezoną gali būti skiriama iki 7 kubinių metrų malkų.

Malkos perkamos įstatymų nustatyta tvarka: organizuojami viešieji pirkimai parinkti malkų tiekėjus.

Kauno rajono gyventojai, pageidaujantys gauti nemokamas malkas 2009-2010 metų šildymo sezonui, turi iki 2009 m. vasario 1 d. kreiptis į savo gyvenamosios vietos seniūniją. 


Šiame straipsnyje: malkosvyresni žmonėsnemokamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių