Kauno rajono choras išžygiuoja į karą

„Netikėk, ką priešai suoks…“ – taip dainuodami į muzikinio karo lauką sekmadienį įžengs Kauno rajono choras „Božolė“. Chorinė garsiosios „Rondo“ dainos versija pirmą kartą viešai nuskambėjo per trečiadienio vakarą surengtas kolektyvo palydėtuves į televizijos projektą „Chorų karai“, kuris startuos sekmadienį.

Rimtas iššūkis

Kauno rajono choro vadas, grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas, prisipažino: jo asmeniškai laukia ir rimtas iššūkis, ir įdomi patirtis. „Iki šiol buvau įpratęs dirbti su trimis žmonėmis, grupės nariais, kurių kiekvienas jau seniai žino, kokios jų pareigos. Dabar vadovausiu 16 žmonių kolektyvui. Tai, be abejo, bus labai įdomi ir naudinga patirtis“, – sakė muzikantas.

Televizijos projektas iš jo pareikalavo ir administracinių sugebėjimų. „Norime, kad viskas vyktų sklandžiai – choristai būtų aprengti, sušukuoti, pamaitinti, išbučiuoti. Juk reikia galvoti ne tik apie tai, kaip jie atrodys ar ką dainuos, bet ir kaip, kada važiuos į filmavimus. Ruošiantis nėra smulkmenų – viskas labai svarbu. Net ir tai, kad choristai būtų laiku pavalgę, nenusilpę“, – darbus vardijo choro vadovas.

Chorui taip pat talkins kiti „Rondo“ grupės nariai ir prodiuseris Karolis Šliažas. Drabužius choro nariams sukūrė dizaineris Kęstutis Lekeckas.

Kolektyvas iš Kauno rajono projekte dalyvauja pirmą kartą, bet miesto chorai prieš tai buvusiuose dviejuose projekto sezonuose šventė užtikrintas pergales. Ar ši aukštai užkelta kartelė negąsdina Kauno rajono choro?

„Kartelė užkelta ne tik dėl to, kad Kaunas skynė pergales, bet ir kitų regionų kolektyvai, manau, bus pasimokę iš ankstesnių sezonų ir parengę labai stiprias programas. Konkurencija bus didžiulė, o žiūrovai – dar reiklesni“, – įsitikinęs A.Ivanauskas.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas sakė neabejojantis, kad kova bus įnirtinga.

„Tvirtai tikiu choro „Božolė“ galimybėmis – jo choristai spinduliuoja ryžtu, yra talentingi, energingi, dinamiški“, – išlydėdamas į kovą „Chorų karuose“ sakė V.Makūnas.

Taikys į širdis

Trečiadienio vakarą Garliavos sporto centre „Božolė“ choras sudainavo naująjį projekto himną, taip pat pristatė chorinę „Rondo“ dainos „Aukštumos“ versiją. „Tai bus pirmoji mūsų atlikta daina ateinantį sekmadienio vakarą prasidėsiančiuose „Chorų karuose“, – sakė A.Ivanauskas.

Pasak kolektyvo vadovo, projekte skambės širdį jaudinančios dainos. „Jos bus nuoširdžios. Nesirinksime lengvai atliekamų, paprastų dainelių – šlageriukų. Manau, kad Lietuvos žmonės tai supras ir įvertins“, – tikėjosi A.Ivanauskas.

Paklausyti Kauno rajono choro ir palinkėti jam sėkmės į Garliavos sporto centrą atėjo būrys gyventojų. „Esame ilgametės „Rondo“ fanės ir labai džiaugiamės, kad ši grupė vadovaus mūsų rajono chorui“, – kalbėjo garliaviškės Loreta Motiejūnienė ir Marytė Andriuškienė.

 

Choro gerbėjų seniūnė Margarita Navickaitė sakė, kad gerbėjų netrūksta. „Rūpinsiuosi organizaciniais palaikymo komandos reikalais, atributika, organizuosiu žmones į filmavimą. Į televizijos studiją galės patekti 15 žmonių, o norinčių yra daug daugiau, todėl teks sudarinėti eiles ir vežioti žmones rotacijos būdu“, – teigė M.Navickaitė.

Jaunatviškas ir energingas

Idėja pavadinti chorą prancūzišku „Božolė“ vardu kilo vadovui. „Vienoje jaunojo vyno, vadinamo božolė, degustacijoje man patiko šio gėrimo spalva: ji yra gyva, kupina energijos, o mūsų choras taip pat jaunatviškas, visi nariai charizmatiški, dega noru dainuoti. Televizijos režisieriams bus daug darbo – apie kiekvieną galima pasakoti įdomias ir vertas dėmesio istorijas“, – šypsojosi muzikantas.

Stipriu balsu išsiskirianti Laura Baronaitė sakė, kad ir pernai mėgino patekti į Kauno chorą. „Į antrą etapą patekau, bet toliau nepasisekė. Nenuleidau rankų, buvau atkakli ir dabar džiaugiuosi galėdama dainuoti šiame kolektyve“, – pasakojo ji.

Choristas Benas Mišeika sakė,kad į atranką atėjo su gausia dešimties jaunuolių kompanija. „Likau tik aš, ir esu laimingas, tik neramu, kad mokausi dvyliktoje klasėje ir reikės derinti pasirengimą abitūros egzaminams ir dainavimą projekte, bet tikiu, kad viskas bus gerai“, – įsitikinęs vaikinas.

Savo chorus tuo pačiu metu trečiadienio vakarą palydėjo ir Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Kėdainių, Naujosios Akmenės gyventojai.

Kauno rajono choristai palydėtuvių vakarą baigė paleidę į dangų puokštę rausvų balionų.


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ziuriu

ziuriu portretas
Apranga negrazi.. O siaip linkim sekmees Kauno raj:))

Okay

Okay portretas
Apranga tikrai negrazi, tikri SALTI - BARSTUKAI. (: Ziureciau, jei dainuotu naturaliai be fonogamos. Slove pastuskom ir popsui!

viktorija

viktorija portretas
palaikiau RONDO visada , taip pat ir chorą palaikysiu tiktai šitą !!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių