Kauno rajone nukentėjusių Čekijos turistų būklė labai rimta (papildyta)

Sekmadienį, apie 18 val., Kauno rajone, Pakapių kaime, sugriuvo nenaudojamas pastatas. Tuo metu jame nuo lietaus slėpėsi turistai iš Čekijos. 

Turistus dviratininkus lietus užklupo netikėtai. Nuo stipraus lietaus čekai nutarė pasislėpti kelyje Raudondvaris - Babtai - Kėdainiai  11 km esančiame apleistame pastate. Netvirtos sienos nebeatlaikė lietaus srauto ir sugriuvo. Konstrukcijos prispaudė ir ten esančius turistus. 

Atvykus nurodytu adresu Kėdainių ugniagesiai gelbėtojai padėjo greitosios pagalbos medikams nunešti sužeistus žmonės į medikų automobilius. Padedant medikams buvo panaudoti gelbėtojų du kaklo įtvarai ir neštuvai, kuriuos greitosios pagalbos medikai išvežė kartu su sužeistaisiais į Kauno klinikas. 

Čekijos turistams nustatyti rankų, kojų, krūtinės, dubens kaulų lūžimų. Kai kuriems nustatyti tik sumušimai, nedidelės stuburo traumos, galvos sumušimai. 

Nukentėję turistai gydomi Kauno ir Kėdainių ligoninėse. 

Kėdainietis.lt praneša, kad pastato savininkas buvo įspėtas apie šio statinio grėsmę. 

Papildyta:

„Situacija pakankamai sudėtinga, visi patyrė labai sunkias traumas“, - sakė Kauno medicinos Universiteto klinikų gydytojas Rytis Rimdeika. Pasak gydytojo, turistams lūžę ir rankos ir kojos, bet pagrinde galvos smegenų traumos, sutrintos krūtinės, dubenys sutrinti.

Viso klinikose gydomi 8 sužaloti čekai, iš jų 5-i nepilnamečiai. "Mes nežinome kokio jie amžiaus, nes jie atvežti be dokumentų", - sakė R.Rimdeika

4-i turistai gydomi Klinikų reanimacijoje. Jų būklė ypatingai sunki, sakė gydytojas R.Rimdeika. 

„Per keletą dienų žiūrėsime kaip keičiasi pacientų būklė ir tada bus galima ką nors prognozuoti“, - sakė R.Rimdeika.

Kai kurie sužeistieji jau operuoti. Gydytojai dar aiškinasi ar reikalingos papildomos operacijos

Papildyta

Iš beveik 15 metrų aukščio pastato, kuriame nuo lietaus slėpėsi turistai liko tik plytų ir lentgalių krūva. Pakapių kaimo žmonės pastatą vadino „žolės malūnu“.

Prie pat malūno esančios bendrovės darbuotojas sakė, kad per  8 darbo metus bendrovėje, nei karto nematė pastato šeimininko.

„Kai iro kolūkiai, pastatas buvo perduotas Žemės ūkio bendrovei „Dasiūnai“, - sakė Babtų seniūnas Jonas Praškevičius. Pasak seniūno, bendrovės savininkas Antanas Koženiauskas nebuvo susitvarkęs nuosavybės dokumentų, tačiau neabejojo, kad Kauno rajono savivaldybės archyve tikrai yra perdavimo aktas.

Seniūnas tikino, kad savininkas dėl prastos pastato būklės buvo ne kartą įspėtas, reikalauta, kad  griuvena būtų visai nugriauta. „Pats A.Koženiauskas gal pernai buvo atvykęs į savivaldybę ir žadėjo, kad po javapjūtės nugriaus, bet taip ir  nenugriovė“, - pasakojo seniūnas.

„Dasiūnų“ bendrovės savininko sūnus Aurius Koženiauskas tikino, kad tėvas neigia pastato priklausomybę bendrovei.

„Pastatas nugriuvo ne savaime, o nuo stipraus vėjo. Tai nežinau kas čia kaltas“, -  svarstė A.Koženiauskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių