Kauno rajone, Neryje, susidarė ledų sangrūda (papildyta)

Ledų sangrūda Kauno rajone, Neries upėje, sukėlė nerimo Naujasodžio kaimo gyventojams. Specialiosios tarnybos, apžiūrėjusios teritoriją, užtikrino, kad gyventojams pavojaus nėra.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešimą apie susigrūdusias ledo lytis Neries upėje gavo sekmadienio vakarą, apie 19.25 val.

Apie tai ugniagesiams gelbėtojams sekmadienį pranešė Hidrologijos stoties viršininkas.

Nuvykę į vietą ugniagesiai gelbėtojai nustatė, kad realaus pavojaus žmonėms nėra.

Anot departamento, gyventojai informuoti, kad išjungtų kiemų apšvietimą. Su jais kas kelias valandas buvo palaikomas ryšys. Naktį, apie 4 val., ugniagesiai dar kartą nyvyko į vietą apžiūrėti Neryje susidariusios ledų sangrūdos ir pakilusio vandens lygio Šešuvos upėje.

Ugniagesių duomenimis, vanduo daugiau nekyla, gyvenamiesiems namams pavojaus nėra.

Papildyta: Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ižo sankamša Neryje ties Turžėnų ir Šešuvos kaimais susidarė sekmadienį po pietų. Čia vandens lygis pakilo apie 3,5 m ir priartėjo prie vietos gyventojų ūkinių pastatų per 30 m.

Apie 17 val. sankamša šioje vietoje pradėjo irti, pasislinko žemyn ir sustojo ties Naujasodžio kaimu (12 km nuo žiočių), Neries vandens lygį pakėlė 3-3,5 m.

Sangrūdą stebintys Kauno hidrologijos stoties specialistai nustatė, kad per naktį vandens lygis ties Naujasodžio kaimu nekilo. Šioje vietoje didesnio pavojaus sangrūda nekelia, nes, kad pasiektų artimiausius namus, vanduo turėtų pakilti dar metrą. Tačiau sangrūda artėja prie Kleboniškio, o ten Neryje yra sala, kuri gali labiau sukomplikuoti padėtį.


Šiame straipsnyje: ledų sangrūdaledasupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių