Kauno rajone aptiktas nelegalaus dyzelino taškas

Kauno policijos pareigūnai netoli miesto esančiame Eigirgalos kaime rado 400 litrų dyzelino. Patalpų, kuriomis naudojosi, šeimininkas Kazimieras Lapinskas aiškino, kad šitokį kiekį degalų jis įsigijo savo reikmėms.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai vakar atliko patikrinimą Eigirgalos kaime, Domeikavos seniūnijoje.

Šalia UAB „Cauda“ teritorijos esančiame garaže buvo rasta įvairaus dydžio talpų bei plastikinių bakelių. Dviejose metalinėse apie 200 litrų talpos statinėse buvo rasta skysčio, turinčio aštrų dyzelinio kuro kvapą. Iš viso pareigūnai rado apie 400 litrų dyzelino.

Nustatyta, kad šia patalpa naudojasi 37-erių metų kaunietis Kazimieras Lapinskas, kuris paaiškino, kad kurą įsigijo ir laiko savo reikmėms. Patikrinimo metu K. Lapinskas negalėjo pateikti norminiuose aktuose reikalaujamų dokumentų dėl naftos produktų laikymo, gabenimo, apskaitos.

Naftos produktų, biokuro (....) gabenimo ir laikymo kuro talpyklose tvarkos taisyklėse nurodyta, kad ūkio subjektai privalo turėti jų eksploatuojamose kuro talpyklose saugomų naftos produktų ir bioproduktų kiekio įsigijimo ir gabenimo dokumentus arba įrašytų į apskaitos registrus šių dokumentų kopijas, krovinio važtaraščius. Iš patikrinimo metu surinktų duomenų bei aplinkybių matyti, kad K.Lapinskas laikė naftos produktus pažeisdamas nustatytą tvarką.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad už minėtą pažeidimą gal būti skiriama bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų su dyzelinio kuro konfiskavimu.

K.Lapinskas už analogiškus pažeidimus jau 2 kartus baustas administracine tvarka.


Šiame straipsnyje: dyzelinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių