Kauno rajone - per 10 tūkst. moksleivių

Kauno rajono mokyklose artėjančiais mokslo metais mokysis apie 10 tūkst. 530 mokinių. Planuojama, kad pirmokų šiais metais ateis mažiau nei pernai – apie 780 (pernai mokėsi 795). Priešmokyklinukų, kaip ir kasmet, bus apie 600.

Labiausiai mokinių mažėja Domeikavos, Vilkijos gimnazijose, Vandžiogalos vidurinėje, Girininkų, Saulėtekio A.Mackevičiaus pagrindinėse mokyklose. Priežastys yra įvairios: daug mokinių išvyksta gyventi į užsienį, dalis mokinių tėvų iš netoli miesto esančių mokyklų  vaikus,  baigusius  4 ir 8 klases, perveda į miesto mokyklas, tikėdamiesi kokybiškesnio ugdymo,.

Dėl Garliavos mokyklų tinklo optimizavimo gerokai sumažėjo mokinių Garliavos Jonučių vidurinėje mokykloje, o ypač pagausėjo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje.

Kauno rajono bendrojo lavinimo mokyklose ir neformaliojo ugdymo  įstaigose 2010–2011 mokslo metais dirbs 1263 mokytojai. Iš jų: 26 mokytojai ekspertai, 415 mokytojai metodininkai, 602 vyresnieji mokytojai. Šiuo metu mokytojų netrūksta nė vienoje ugdymo įstaigoje.


Šiame straipsnyje: Rugsėjo 1-ojiuniformos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių