Kauno prokuratūros vadovas K.Betingis gali netekti posto?

Generalinės prokuroratūros vadovybė svarsto galimybę nušalinti nuo pareigų Kauno apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą Kęstutį Betingį.

Laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas ketvirtadienį patvirtino, kad tokia galimybė svarstoma atsižvelgiant į galimai aplaidžias Drąsiaus Kedžio paieškas.

"Galiu atsakyti, taip, svarstoma" , - "Lietuvos ryto televizijos" laidoje "Lietuva tiesiogiai" sakė R.Petrauskas, paklaustas, ar nėra svarstoma galimybė nušalinti nuo pareigų K.Betingį.

Laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas taip pat informavo, kad ketinama atlikti tarnybinį patikrinimą, kodėl anksčiau galimai nebuvo apieškotos vietos Kauno rajone, Šlienavos miestelyje, kur buvo rastas D.Kedžio lavonas ir kuriame jo artimieji turėjo nekilnojamojo turto. Pasak R.Petrausko, tarnybinis patikrinimas jau pradėtas policijoje.

D.Kedys dingo praėjusių metų spalio 5 dieną, kai Kaune buvo nušautas J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė. Ketvirtadienį patvirtinta, kad Kauno rajone rasti jo palaikai. Ekspertų pirminiais duomenimis, jis mirė nesmurtine mirtimi - užspringęs, o jo kraujyje rasta alkoholio.

D.Kedys J.Furmanavičių, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Mergaitės motiną L.Stankūnaitę ir tetą V.Naruševičienę kaunietis kaltino sąvadavimu.

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui yra perdavusi vadinamąją Kauno pedofilijos bylą. Joje mergaitės tvirkinimu kaltinimas vienintelis A.Ūsas.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių