Kauno policijai - riedžių partija

Kauno savivaldybė ir šiais metais policijai perdavė keturis riedžius. Netrukus bus mestos didesnės pajėgos ir naktiniam patruliavimui. 

Keturis riedžius Kauno miesto savivaldybė nuomavo bei viešąją tvarką miesto centrinėje dalyje prižiūrintiems pareigūnams perdavė ir praėjusiais metais. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Algirdas Kaminskas teigė, kad riedžius naudoję pareigūnai spėjo pajusti jų teikiamą naudą ir pranašumą prieš kitas transporto priemones. Jos puikiai tinka dirbant miesto centre, nes yra labai manevringos ir pakankamai greitos. Akumuliatoriumi varomi riedžiai vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 38 km atstumą. Didžiausias greitis - 20 km/val. Juos valdyti gana nesunku. Tuo pirmadienį įsitikino ir Centro seniūnijos seniūnė Jolanta Žakevičienė.

Beje, pastebimas ir dar vienas riedžių teikiamas privalumas. Neva riedžiai didina pagarbą pareigūnams, nes jie atrodo aukštesni.

Pirmadienį taip pat buvo pranešta, kad nuo antradienio savivaldybės Viešojo saugumo tarnyba darbuosis ne tik darbo valandomis, bet ir patruliuos naktimis. Planuojama, kad tarnybos automobiliai centrinėje miesto dalyje sukiosis nuo 22 iki 5 val.

„Patruliavimas bus labiau prevencinis, tačiau tikimės, kad ateityje su mumis dirbs ir policijos pareigūnai“, - sakė tarnybos vedėjas Rimas Sidera.

Po kelių minučių prie jo priėjęs Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės vadas Remigijus Balandis pasiūlė nieko nelaukti ir pažadėjo vieną patrulį patruliavimui kartu su Viešojo saugumo tarnyba skirti jau nuo antradienio.


Šiame straipsnyje: riedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių