Kauno policija sulaikė tris kišenvagius

Pastaruoju metu į policiją kreipiasi vis daugiau žmonių, nukentėjusių nuo vagių viešajame transporte ar kitose masinio susibūrimo vietose. Veikdami pagal specialų planą policininkai Kaune sulaikė tris kišenvagius.

Ketvirtadienį, apie 14.30 val., pareigūnai sulaikė tris asmenis, kurie įtariami 37-ojo maršruto autobuse apvogę dvi merginas. Ne kartą už vagystes teista 45-erių metų kaunietė L.K, neteistas 22-ejų metų kaunietis A.K ir 6 kartus teistas, neseniai iš įkalinimo įstaigos grįžęs D.F. (30 m.)
sulaikyti, kai išlipę iš autobuso ties Zoologijos sodu tikrino dvi pagrobtas pinigines.

Sulaikytieji savo kaltės neneigia, jiems pareikšti įtarimai dėl kišenvagystės. Už viešoje vietoje pagrobtą svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai prašo atsiliepti šį įvykį mačiusius gyventojus ir paskambinti į Kauno policiją tel. 303 091 arba 02 (visą parą).

Pareigūnai ragina gyventojus atidžiau saugoti savo daiktus masinio susibūrimo vietose, viešajame transporte. Pareigūnų teigimu, reikėtų atkreipti dėmesį tuomet, kai vykstama viešuoju transportu esant didžiausiam keleivių srautui, t.y. ryte, per pietus ir vakare, nes kišenvagiams spūstys - palankiausios sąlygos vykdyti savo kėslus.

Reikėtų atkreipti dėmesį, jei spūsties metu yra suspaudžiama kuri nors jūsų kūno dalis. Neretai kišenvagiai, dirbdami grupėmis, dirbtinai sukelia grūstį. Nereikėtų vertingų daiktų (piniginių, MP3 grotuvų, mobilaus ryšio telefonų ir pan.) laikyti kuprinėse ar rankinėse už nugaros, nes jas prapjovus, daiktus lengva pasiekti. Patariama pinigines su dokumentais ir pinigais laikyti striukių vidinėse kišenėse ar sunkiau pasiekiamose krepšio vietose, rankines laikyti ir nešioti priekyje.


Šiame straipsnyje: kišenvagiaivagystės kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių