Kauno pirmajame pusmaratonyje – tūkstantis bėgikų

Beveik tūkstantis dalyvių – tiek entuziastų prie starto linijos S.Dariaus ir S.Girėno stadione stojo sekmadienio vidurdienį. „Kauno pusė maratono“ – tai pirmasis tokio pobūdžio pusmaratonis, organizuotas mieste.

Įvairūs nuotoliai

Nors bėgikų laukė 21 km atkarpa, tačiau ne itin pasitikintieji savo jėgomis galėjo rinktis 10 ir 5 km distancijas arba estafetę keturiems po 5 km 275 m.

Visi norintieji be išankstinės registracijos ir dalyvio mokesčio galėjo susigrumti kiek ilgesniame nei 5 km „Linksmajame bėgime“.

Renginyje liko nepamiršti ir mažieji bėgimo gerbėjai – jų laukė 500 m vaikų bėgimas. Su maratono dalyviais į trasą stojo šiaurietiškojo ėjimo entuziastai – jie turėjo įveikti 5 ir 10 km distancijas.

Plieskiant saulei, margaspalvė įvairaus amžiaus minia sustojo prie starto linijos. Po signalo visi pajudėjo stadiono bėgimo takais Ąžuolyno link.

Nors prieš kelias savaites buvo numatyta kita trasa, ją dėl pažliugusių parko takelių teko koreguoti. Dalyviai, nubėgę kelis ratus parke, finišavo ten, kur startavo.

Laimėjo jonavietis

Ne pirmą kartą maratoną bėgantys kauniečiai pasakojo, kad šį kartą itin daug dalyvių atvyko iš Vilniaus. Bėgančiųjų minią paįvairino į bėgimą su uniforma ir sunkiais kareiviškais batais išsiruošę jaunieji kariai, politikai, aktoriai, verslininkai.

Nors ir užsimaskavęs kepurėle ir akiniais nuo saulės, organizatorių dėmesio ir susirinkusiųjų plojimų neišvengė aktorius Rolandas Kazlas, kuris, šios sporto šakos atstovų teigimu, retai kada praleidžia kokį nors maratono bėgimą Lietuvoje.

R.Kazlas atstovavo vilniečių bėgimo klubui „Na, pagauk!“ ir lengvai įveikė visą pusmaratonio distanciją.

21 km greičiausiai nubėgo Jonavos „Maratono“ klubui atstovaujantis Antanas Žukauskas. Septyniolika metų bėgiojantis ir įvairių šalių maratonuose dalyvaujantis vyras po įveiktos distancijos neatrodė pavargęs ir sakė, kad tai jam tebuvo lengva treniruotė.

Pakvies ir tikras maratonas

10 km distanciją greičiausiai įveikė pasaulio kariškių čempionato aukso medalio laimėtojas orientacininkas Simonas Krėpšta.

„Bėgioju dažnai – beveik kiekvieną dieną. Jau nuo devynerių metų. Esu orientacininkas, tad bėgimas man – kaip treniruočių procesas. Prieš išbėgdamas nesitikėjau, kad atbėgsiu pirmas, nes jei bėgimuose startuoja profesionalūs bėgikai, tai būna sunku. Vis dėlto atrodo, jų šiandien čia daug nebuvo. Net nežinau, kiek nuo manęs atsiliko antrąją vietą užėmęs sportininkas, tačiau atstumas iki jo buvo gana didelis“, – sakė S.Krėpšta.

Moterų pusmaratonio distancijoje ilgą laiką pirmavo daugkartinė Lietuvos sportinio ėjimo čempionė Sada Bukšnienė, tačiau paskutiniajame rate ją aplenkė viešnia iš Ventspilio (Latvija) Ludmila Jocė.

Birželio 9 d. Kaune vyks pirmasis tarptautinis, kurio organizatoriai sako sieksiantys, kad taptų kasmetis, renginys „Kauno maratonas 2013“. Čia sportininkai turės įveikti visą maratono distanciją – kiek daugiau nei 42 km.


Šiame straipsnyje: maratonasbėgikaidistancija

NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
slykstesnio dalyko uz begima nera

to faktas

to faktas portretas
Nemėgstu bėgimo aš, kultivuoju kovinę sporto šaką, bet šiandien prisijungiau prie šių bėgikų ir labai džiaugiuosi dėl to, nes praleistas laikas, patirtas malonumas ir sveikatinimas "kardio" - suteikė džiaugsmo. Plius geriau jau aktyviai kaip nors praleisti sekmadienį nei drybsoti lovoje, kuo nė kiek nenustebčiau jei tu tamsta taip ir drybsojai lovoje/sofoje ir niekur iš namų neiškišai nosies. :) Taika.

Gabrielius

Gabrielius portretas
Žiauriai patiko renginys. Viskas paruošta gerai, trasa taip pat vienas ratas atitiko tiksliai 5.275km, nes bėgau su programa ir viską rodė taip pat kai kirtau finišą. :) Tikrai nenusiviliau, tiek renginiu tiek savo rezultatu. Viskas super, mldc kaunas. Tikimės, kad dabar tai bus kasmetinis renginys :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių