Kauno pilyje – margučių ridenimo varžybos

Kauno pilyje šeštadienį vaikai su tėveliais rideno velykinius margučius.

„Svečiavomės Veliuonoje pas senelius, bet pamatę, koks gražus oras atskubėjome į Kauną“, – šypsojosi kaunietis Raimondas Andrikis. Jis atvyko su vienuolikmečiu sūnumi Eimantu ir jo draugu Tadu. Vaikai atsivežė kelis margučius. Juos ridena tradiciniu būdu, nuo lovelio. „Tikimės išlošti ir namo parsivežti daugiau“, – kalbėjo jie.

R. Andrikis džiaugėsi, kad Kauno pilyje gausėja įvairių renginių.

„Su sūnumi stengiamės aplankyti kuo daugiau įvairių švenčių, mugių visoje Lietuvoje“, – pasakojo jis.

Kauno miesto muziejaus Kauno pilies filialo ekskursijų vadovas Giedrius Karpinskas sakė, kad įvairių švenčių organizavimas jau tampa tradicija. „Norime būti ne statišku, bet gyvu muziejumi, kur žmonės aktyviai ir įdomiai praleistų laisvalaikį. Renginius organizuojame per kiekvienas kalendorine šventes“, – kalbėjo G. Karpinskas.

Sekmadienį prie pilies Kauno tautinės kultūros centras rengia vaikų Velykėles ir kviečia miesto bendruomenę tradiciškai užbaigti Velykų švenčių laikotarpį.

Tautodailininkai kartu su vaikais kurs didžiausią mieste Kauno vaikų rankų darbo Velykėlių knygą. Į ją suguls vaikų sukurti karpiniai, šiaudų, molio, lino dirbiniai, atspindintys tradicinius margučių raštus: saulės, ugnies, vandens, žemės, žalčio, paukščio, gyvybės medelio simbolius.

Aikštelėje, prie Kanklininko skulptūros, vaikams ir jų tėveliams Atvelykio linksmybių tikrai netrūks - skambės dainos, suksis rateliai, vaikai žais, ridens, dauš margučius, rungtyniaus, kieno kiaušinis tvirtesnis, margins kiaušinius milžinus. Tautodailininkė Jurgita Treinytė, prie savo sukurto šiaudiniais žirgais kinkyto Velykės vežimaičio rodys džiovintų žolynų dirbinius.

Prie tradicinio Velykų medžio, kiaušinyko, vaikus ir jų tėvelius pasitiks Velykų bobutė, folkloro ansamblio ,,Sodyba„ linksmieji muzikantai ir dainininkai, vaikų folkloro ansambliai ,,Ratilėlis“, ,,Sodailio„, „Dailingė“, studijos ,,Gyvasis folkloras„, ,,Linksmoji armonika“, tautinių šokių ansamblis ,,Kalvelis". Šventę rengia Kauno miesto savivaldybė ir Kauno tautinės kultūros centras.


Šiame straipsnyje: margučiaiKauno pilisAtvelykis

NAUJAUSI KOMENTARAI

matas

matas portretas
Super renginys. Tikiuosi taps kasmetinis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių