Kauno parkuose bus pastatyti lauko treniruokliai

Kitą savaitę Kauno mieste, Draugystės, Santarvės ir Kalniečių parkuose, bus įrengti lauko treniruokliai, kuriais galės naudotis ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

„Lauko treniruokliams įrengti savivaldybė skyrė 150 tūkst. litų. Viešieji pirkimai jau pasibaigę, todėl beliko tik sulaukti, kuomet treniruokliai bus pastatyti“, - sakė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Direktoriaus pavaduotojas taip pat pabrėžė, kad savivaldybė dėl saugumo nerekomenduos iš karto naudotis ką tik pastatytais lauko treniruokliai, kol nebus įrengta guminė danga.

„Norėdami, kad treniruoklių aikštelės būtų saugios gyventojams, norime, kad aikštelės danga būtų guminė. Šiuo metu deriname šį klausimą su akcijos „Darom“ organizatoriais. Jie pažadėjo ieškoti rėmėjų, kurie padėtų įrengti aikštelės dangą iš perdirbtų senų automobilių padangų“, - teigė direktoriaus pavaduotojas.

Lietuvoje yra viena įmonė, kuri iš perdirbtų automobilių padangų gamina granules, o iš jų gaminamos aikštelės dangos. 

Lėšos šiems treniruokliams numatytos Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių finansavimo plane iš patvirtintos programos „Suaugusiųjų ir vaikų fizinio aktyvumo skatinimas“.


Šiame straipsnyje: lauko treniruokliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių